RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Winnebago Industries Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-19-2017, 04:44 PM   #1
wgh
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 8
2013 36M - battery disconnect is not shutting off the inverter

On my 2013 36M Journey when I shut off the battery disconnect for the coach, the inverter panel stays on and says "FAULT! No Comm" and the fault red light comes on. Everything else in the coach is dead as it should be. I don't believe that this has been like this since we bought it new, so I am not sure what has changed but it is draining the batteries while in storage.

Has anybody else had this happen?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Inverter panel with fault.jpg
Views:	37
Size:	495.2 KB
ID:	173579  
__________________

__________________
Bill and Anne
2013 Journey 36M
2011 Rubicon Unlimited
wgh is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-19-2017, 05:00 PM   #2
Senior Member
 
pghbob's Avatar
 
Fleetwood Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Jan 2017
Location: Pittsburgh PA
Posts: 227
Quote:
Originally Posted by wgh View Post
On my 2013 36M Journey when I shut off the battery disconnect for the coach, the inverter panel stays on and says "FAULT! No Comm" and the fault red light comes on. Everything else in the coach is dead as it should be. I don't believe that this has been like this since we bought it new, so I am not sure what has changed but it is draining the batteries while in storage.

Has anybody else had this happen?
Yes - ours has a separate inverter on/off switch located in the basement cabinet above the actual inverter itself. Mine is actually a knob that you turn vs a switch - and I it wasn't easy to find. Good luck
__________________

__________________
pghbob and maria
2017 Fleetwood Discovery 40G, 2015 VW Beetle toad on Acme Tow Dolly
pghbob is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2017, 07:59 PM   #3
Senior Member
 
grtharris's Avatar


 
Winnebago Owners Club
Join Date: Apr 2003
Location: Skiatook, OK
Posts: 2,368
wgh, on your coach the inverter is connected directly to the battery bank with only a fuse in the circuit. Do you get this message as soon as you disconnect the coach batteries?
__________________
Grant & Pat
2014 Adventurer 35P
2012 Jeep Wrangler Rubicon
grtharris is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2017, 08:41 PM   #4
wgh
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 8
y
Yes, the message is immediate and does not go away.
__________________
Bill and Anne
2013 Journey 36M
2011 Rubicon Unlimited
wgh is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2017, 07:37 PM   #5
Senior Member
 
DancinCampers's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: On the Road Westward
Posts: 1,306
You might try turning off the inverter before disconnect switch.

I'm not sure if mine does that or not, we fulltime. Will check when I get a chance.
__________________
Dan & Sharon (Kasey-Our Yorkie Puppy RIP 9Jan05-26Jul17) On the Road (2012 Journey 36M, 2006 Jeep Liberty)
USN-Ret ('65-'93) Fulltimers, Class of 2012
DancinCampers is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2017, 12:33 PM   #6
wgh
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by DancinCampers View Post
You might try turning off the inverter before disconnect switch.

I'm not sure if mine does that or not, we fulltime. Will check when I get a chance.
Double checked and the inverter is off when I hit the disconnect and I still get the error.
__________________
Bill and Anne
2013 Journey 36M
2011 Rubicon Unlimited
wgh is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2017, 03:21 PM   #7
Senior Member
 
grtharris's Avatar


 
Winnebago Owners Club
Join Date: Apr 2003
Location: Skiatook, OK
Posts: 2,368
wgh, in the Body, 12 Volt Wiring Installation drawings http://www.winnebagoind.com/diagram/...ire_181557.pdf
on sheet 8 there is a device that has the inverter remote, the inverter and another remote cable connected to it along with a 12VDC connection.
I think this has to do with the generator auto start. If the 12VDC shown in the drawing is from the coach 12VDC system, this goes away when you enable the battery disconnect and may be causing the comm fault.
__________________

__________________
Grant & Pat
2014 Adventurer 35P
2012 Jeep Wrangler Rubicon
grtharris is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
battery, battery disconnect, inverter



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Generator shutting off. battery power dissapears! ColinSiR Class A Motorhome Discussions 1 06-29-2015 01:09 PM
Toliet not shutting off maxjr758 Travel Trailer Discussion 2 06-05-2015 07:33 AM
Norcold N641 not shutting off? rickwai RV Systems & Appliances 7 04-10-2014 03:59 AM
Cummins engine not shutting off gml Monaco Owner's Forum 7 06-02-2012 05:55 PM
Genset not shutting off at 1/4 fuel tank ? Ben K. Country Coach Owners Forum 5 05-31-2009 08:01 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.