RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Winnebago Industries Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-03-2007, 12:34 PM   #1
Senior Member
 
Navy Flier's Avatar
 
Freightliner Owners Club
Join Date: Feb 2005
Posts: 335
We have not had to use the dash air until we got into August so this problem was late in surfacing. A/C works ok on Norm but when I switch to Max the air ceases to come out of the dash vents and is diverted to the defroster vents. It is still cold, just blowing out of the wrong vents. Switching back to Norm results in air from the dash vents again. Intuition tells me that for some reason one or more plenum doors are not operating normally. Any other ideas?

As an aside, an A/C tech told me that having the blower on the max setting blows air that is not as cold as turning the blower down one notch. He said on max the air passes over the coils too fast to cool properly. I tried turning the blower down one position and sure enough it was colder. It means to me that the max setting would be good for initial cooling and then turn it down to maintain the temp.
__________________

__________________
Chuck & Carol
08 Horizon 40TD
04 Honda CR-V
Navy Flier is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-03-2007, 12:34 PM   #2
Senior Member
 
Navy Flier's Avatar
 
Freightliner Owners Club
Join Date: Feb 2005
Posts: 335
We have not had to use the dash air until we got into August so this problem was late in surfacing. A/C works ok on Norm but when I switch to Max the air ceases to come out of the dash vents and is diverted to the defroster vents. It is still cold, just blowing out of the wrong vents. Switching back to Norm results in air from the dash vents again. Intuition tells me that for some reason one or more plenum doors are not operating normally. Any other ideas?

As an aside, an A/C tech told me that having the blower on the max setting blows air that is not as cold as turning the blower down one notch. He said on max the air passes over the coils too fast to cool properly. I tried turning the blower down one position and sure enough it was colder. It means to me that the max setting would be good for initial cooling and then turn it down to maintain the temp.
__________________

__________________
Chuck & Carol
08 Horizon 40TD
04 Honda CR-V
Navy Flier is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 01:32 PM   #3
Senior Member
 
garybtt's Avatar
 
Newmar Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Nov 2006
Location: Anywhere, USA
Posts: 309
Check your vacuum pump and see if it is working.
__________________
2015 Dutch Starr 4018

2014 Jeep Grand Cherokee Overland
garybtt is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 01:58 PM   #4
Community Moderator
 
"007"'s Avatar


 
Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 29,939
Check also the vac-tubes coming of control unit.
__________________
98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans
VISIT the NEWMAR QUICK TIPS & EASYMODS 1 & 2
QUICK TIPS # 3
RV SYSTEMS & APPLIANCES & RECALLS --- TECH INFORMATION
"007" is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 03:53 PM   #5
Senior Member
 
tomsm's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Jun 2004
Location: SW Florida
Posts: 1,019
Navy Flier - there was a very good thread on this problem a few weeks ago - pictures and everything...
__________________
Tom
'04 Journey 36G - Cat C7
'04 Honda CR-V
tomsm is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission question & Owners Manual question supercub Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 6 12-18-2005 07:00 AM
"Fresh" water question, & Inverter/Battery question Dagwood_73 Boondocking 7 07-29-2005 02:15 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×