Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Winnebago Industries Owner's Forum
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-09-2007, 04:03 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
I have a 2002 Ultimate Advantage with the factory installed Sony rear view camera. My camera has quit working. What is the best way to test if it is a camera or cable or monitor problem? If it is the camera how does the cable route to the front of the coach? Thanks!!!
__________________

__________________
davidj2 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-09-2007, 04:03 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
I have a 2002 Ultimate Advantage with the factory installed Sony rear view camera. My camera has quit working. What is the best way to test if it is a camera or cable or monitor problem? If it is the camera how does the cable route to the front of the coach? Thanks!!!
__________________

__________________
davidj2 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2007, 07:16 AM   #3
Senior Member
 
blucrabbie's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Feb 2003
Location: Wake Forest, NC
Posts: 190
I have not had any experience with this problem and fortunately mine is still working. I would suggest you first make sure there is voltage reaching the camera. If not it could lead you in another direction.
__________________
FWC n4hon & ACC n4gnn
Sadie The "Puggle"
2007 Tiffin Allegro Bus 40QSP
blucrabbie is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2007, 11:44 AM   #4
Senior Member
 
ichn2go's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Seaford, VA
Posts: 1,416
PM John Canfield he is a guru along with others in this area ..Good Miles
__________________
Happy Trails! ICHN2GO, Seaford VA,
Winnebago 05 Journey 39K
04 Vue Toad
ichn2go is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2007, 11:48 AM   #5
Senior Member
 
Tom N's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Pond Piggies Club
Appalachian Campers
Mid Atlantic Campers
Join Date: Dec 2002
Location: Sarver, PA/Crystal River, FL/Shelocta, PA
Posts: 4,189
Unplug the cables from the back of the in dash monitor and plug into a TV. If you get a picture and sound your camera and wiring are OK.

Then plug the output from a video or digital camera or the video out from a laptop computer into the rear of the in dash monitor. You should have sound and video on your monitor.

-Tom
__________________
Sarver, PA/Crystal River, FL/Shelocta, PA FMCA 335149 W3TLN
2005 Suncruiser 38R W24, no chassis mods needed 2013 Honda Accord EX-L 2008 Honda Odyssey EX-L

Tom N is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2007, 02:47 PM   #6
Senior Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Apr 2000
Location: Waynesboro,PA USA
Posts: 563
We had to replace ours. Cost $225 plus postage. RV CAMS Inc. 877-378-2267 www,RVCams.com Sony gave us the number. Nice people to do business with. Be very careful taking it out that you don't pull that connection loose and drop the cable inside the coach. Good Luck
__________________
Presently homeless /08 Saturn Vue/2014 Town and Country Van/03 Goldwing (Big Red)Recently triked Roadsmith kit
Beabop is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2007, 04:26 PM   #7
Senior Member
 
RRT2's Avatar
 
Freightliner Owners Club
Join Date: Jun 2004
Location: San Benito, TX. for winter
Posts: 236
We just replaced ours on our '04 Suncruiser...with another Sony. But we had ext warranty and it only cost us $110.

Most of the time it's the camera...so the tech told us. Our screen was sort of not black and not white.

Rose
__________________
07 Meridian 39K CAT C7 350 '10HCivHybrid ///
Corky & Rescue Lizzy -- backseat drivers (aka Shelties)
RRT2 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2007, 06:05 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Thanks for all the great info!
So if I find the camera to be bad- is there a connection in the cable at the back of the coach? I removed the cover so I could see the camera & cable, I did not want to pull on the cable at the camera.
__________________
davidj2 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2007, 04:52 AM   #9
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: virginia beach
Posts: 230
I have a new bago. It has the three camera system, lost rear camera or so I thought. Switch leads on back of monitor and found out it was somewhere in the monitor. New monitor is now on the way for installation.
__________________
jk_and_dog is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2007, 03:50 AM   #10
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 87
My rearview system quit working. I purchased a new camera for $225. Didn't help but can't return camera. They won't take it back once package is open. Then purchased new dash monitor. Monitor was the problem. It now works but total cost was over $600. I think several things, including Sony rearview system were substandard in the 2004 Winnebago's, however Winnebago would not help because it was out of warranty.
__________________
Lake is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2007, 03:51 AM   #11
Member
 
WALLY NJ's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: NEW MONMOUTH , NJ
Posts: 81
We had to replace ours as well.
after 2years.?
the Coach manufacturers are apparently aware that those SONY's were dying......
SONY is aware , obviously
Its a shame that we all have to go through that
I wish SONY would at LEAST given us a rebate or trade in on it..........
my 2cents
__________________

__________________
Laura & Walt Maraldo

New Monmouth, NJ
WALLY NJ is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rear View Camera Mike & Michele MH-General Discussions & Problems 7 12-19-2008 03:29 PM
Rear View Camera Savannah Winnebago Industries Owner's Forum 7 10-05-2008 02:33 PM
Sony Rear-view Monitor Problems ErWeGO Winnebago Industries Owner's Forum 13 07-11-2008 02:33 PM
Rear view camera Lake Winnebago Industries Owner's Forum 7 03-09-2007 01:12 PM
Rear View Camera Non-op mrsr71 Winnebago Industries Owner's Forum 6 10-27-2006 08:29 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.