RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login

Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-05-2018, 10:16 AM   #1
Senior Member
 
MarkK's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: OTR Western US
Posts: 259
2005 DSDP Back-Up Camera Problem

My back up monitor won't work, but has power as I can see what looks like the top button (power?) is illuminated, but when I hit it, or go into reverse, my screen stays dark. It has it's own fuse I could locate in the main fuse bay under the driver's location, and it is fine supporting it has power. Any ideas what this all about or how to fix?
__________________

__________________
2005 Dutchstar 3815, Spartan MM, ISL-370
2014 Honda CRV EX-L w/Navi
RVI-3, Demco Dominator
MarkK is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-05-2018, 12:02 PM   #2
Senior Member
 
MarkK's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: OTR Western US
Posts: 259
My new specialty, fixing my problems after I post them.

Removed the screen from the dash, un-plugged both connections as I only have one camera and the other is power, and voila!
__________________

__________________
2005 Dutchstar 3815, Spartan MM, ISL-370
2014 Honda CRV EX-L w/Navi
RVI-3, Demco Dominator
MarkK is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 01:50 PM   #3
Senior Member
 
MarkK's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: OTR Western US
Posts: 259
Spoke too fast. As soon as I hit D or R the screen goes blank.
__________________
2005 Dutchstar 3815, Spartan MM, ISL-370
2014 Honda CRV EX-L w/Navi
RVI-3, Demco Dominator
MarkK is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 02:07 PM   #4
Senior Member
 
WoodyS's Avatar


 
Join Date: Jun 2018
Posts: 421
I can't help with this problem, but if you have a Voyager system, ASA Electronics was very helpful solving another problem I had with one of their old camera systems.

ASA Electronics

If at first they can't help, ask them to track down one of their "old-timers." In my case it was a woman who had been with the company for many years and remembered the old systems.
__________________
Woody & Sandy
2003 Chinook Cascade
2008 Newmar Kountry Star 3623
WoodyS is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 07:34 PM   #5
Senior Member
 
MarkK's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: OTR Western US
Posts: 259
ASA and RV Cams both recommended disconnecting the power and supplying power via an alternate 12V source to verify the power source or ground aren't the cause. Did so, and no changes from my original symptoms. Looks like a new monitor which now incorporates the connection box which on my current unit is separate.
__________________
2005 Dutchstar 3815, Spartan MM, ISL-370
2014 Honda CRV EX-L w/Navi
RVI-3, Demco Dominator
MarkK is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2018, 09:22 AM   #6
Senior Member
 
MarkK's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: OTR Western US
Posts: 259
Sent the system (screen, camera, and connection box) to RV Cams. Bench testing supported the monitor was bad. They sent a newer model screen (713) which popped right into the old housing. It all works again.
__________________

__________________
2005 Dutchstar 3815, Spartan MM, ISL-370
2014 Honda CRV EX-L w/Navi
RVI-3, Demco Dominator
MarkK is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
camera



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 newmar 4009 DSDP slidout problem Medic318 RV Systems & Appliances 2 11-08-2017 03:22 AM
Difference in driving a DSDP 40' VS DSDP 37' Gonna_Wander Newmar Owner's Forum 9 11-26-2016 09:01 AM
2005 34H Sony back up camera lilblueduce Winnebago Industries Owner's Forum 1 05-26-2016 11:35 AM
Replacing/upgrading back up camera system - rear camera removal? ScottRussell Class A Motorhome Discussions 5 07-07-2014 06:57 AM
Driver side windshield 2005-2005 DSDP hwayne Newmar Owner's Forum 2 06-12-2014 08:35 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.