RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login

Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-13-2015, 07:46 PM   #1
Senior Member
 
park_ridge_dave's Avatar


 
Newmar Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago-Mundelein, IL
Posts: 322
Atwood Levelegs Problem

Yesterday as I arrived at my campsite, I had a problem with my Atwood Levelegs they would not move. I was getting a rolling display of the indicators. The manual says that it was a failure of the display board to main board communications. I took a chance and opened the keyboard next to the driver's seat. I was so lucky all I did was pull out the connector and reseat it four times. That fixed the problem.
Good thing too as I would have waited until Monday for an answer (it was Saturday and Newmar was closed. Also, Atwood's help line was closed). Oh and did I mention that I am in Canada (PEI)???

But, what if that had not worked? I have no clue where the "main Board" is located.

So I still need to know where that "main board" is located. I have a 2012 Ventana LE, so if anyone knows that location I would appreciate an answer.

Thanks,

Dave
__________________

__________________
2012 Newmar Ventana LE 3634, 2017 Ford Flex Limited, K9FZJ since 1958

"Be careful out there, because no matter where you go.......... There you are" (Bucakaroo Banzai)
park_ridge_dave is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-13-2015, 09:11 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,348
If these at Atwood electric levelors you can as a last resort manually raise and lower them. The motor has a nut on the bottom that you can turn to raise or lower the legs. It takes MANY turns to move it a small amount. Don't ask how I know!


Sent from my iPhone using iRV2 - RV Forum
__________________

__________________
Terry & Alice
2006 Bounder 38L DP
2012 GMC Terrain
firedoc is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2015, 07:26 AM   #3
Community Moderator
 
"007"'s Avatar


 
Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 29,027
Can't really help with this one only to say follow some of the wiring cables back from jacks which should wind up near the main control.
Check the battery and ground connections to it and grounds near jacks in the pass they had ground problems on older jack systems and had to run new ground wires from jacks to chassis frame.
Wire plug connection can build up some corrosion or loosen up from plug connection by vibration, can also do same on slide controls, would carry contact spray for cleaning of such things on my coach, just one other thing to check at times for trouble free coach.
You plugging and unplugging plug probably cleaned the pins and plug connections.
Enjoy P.E.I. was there many times, here is http://www.irv2.com/forums/f76/canad...ht=canada+trip to help you out about the island,
__________________
98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans
VISIT the NEWMAR QUICK TIPS & EASYMODS 1 & 2
QUICK TIPS # 3
RV SYSTEMS & APPLIANCES & RECALLS --- TECH INFORMATION
"007" is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
atwood



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Atwood Level-Legs ? Nuts MH-General Discussions & Problems 15 10-28-2015 02:10 PM
Atwood propane furnace fan problem Furniss RV Systems & Appliances 1 01-31-2015 03:02 PM
Atwood 8535 iv furnace problem harvey59 RV Systems & Appliances 2 02-26-2014 12:59 PM
Unusual Hydro Hot problem, and the fix Medico RV Systems & Appliances 0 02-14-2014 06:18 AM
Atwood & Suburban water heaters & Furnace "007" RV Systems & Appliances 1 08-07-2010 09:37 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 04:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.