RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-15-2019, 08:30 AM   #1
Senior Member
 
DKRITTER's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Haslet, Texas
Posts: 322
Dish Network Service Address Change

Yes I did a search first but, didn't find what I was looking for.

I remember reading (I think it was here) a while back someone saying they got online and changed their service address w/o support. Is there a way?

I've looked both online and with the android app and I don't see anyway to change the address directly w/o support interaction. Billing yes, service no.

Calling was at best problematic so a few years ago I started using chat and it's fairly simple but being able to do it myself would be my preference.

We're about to take off on a 3 week trip and usually use the OTA adapter plugged into our Hopper 2 and the batwing. However, on this trip at least 2 of our stops (several days each) the batwing doesn't cut it so I'll need to change my service address. I like local news and weather.
__________________

__________________
2013 Newmar Dutch Star 4318
2019 F150 KR
DKRITTER is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-15-2019, 08:49 AM   #2
Senior Member
 
jayc2640's Avatar


 
Winnebago Owners Club
Join Date: Jul 2017
Posts: 1,421
I change my local channels every time we change cities. Here's how:

1. Launch the My Dish app on your phone.
2. Go to the Services menu.
3. Under the Dish Outdoors heading, select Manage Local Channels
4. Select the Manage Local Channels button and follw the instructions.

It usually takes up to 15 minutes for the changes to take effect.

Hope this helps
__________________

jayc2640 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2019, 08:53 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 19,506
Changing locals with the app is only avalable with the " Dish Outdoors " service plan.

If you have a home plan, they say call them.
twinboat is online now   Reply With Quote
Old 09-15-2019, 08:55 AM   #4
Senior Member
 
Tranquil Jim's Avatar
 
Newmar Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Aug 2015
Location: Northwest Washington State or Western Montana, depending on the season.
Posts: 3,284
Quote:
Originally Posted by twinboat View Post
Changing locals with the app is only avalable with the " Dish Outdoors " service plan.

If you have a home plan, they say call them.
This!

TJ
__________________
Jim (W7DHC), Diane & Mini Schnauzers, Lizzy & Ellie
2018 Mountain Aire 4047 + 2014 Honda CR-V "toad" w/AF1
Tranquil Jim is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2019, 09:05 AM   #5
Senior Member
 
DKRITTER's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Haslet, Texas
Posts: 322
Well poop!

We have a home account therefore we still have to go through chat support.

I did look at the app from the first reply and yes it says;
If you a Dish Outdoors Only customer, without Dish service at Home.


Thank You everyone
__________________
2013 Newmar Dutch Star 4318
2019 F150 KR
DKRITTER is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2019, 09:15 AM   #6
Senior Member
 
powercat_ras's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Solo Rvers Club
Join Date: May 2015
Posts: 1,323
I also have a residential account and can't use the app. I use the Dish Chat button to change service address a lot, rather than call them. Works great! More often than not they also change my blling address, too, but it really does not matter, since I am on auto-pay.
__________________
Randy - Manhattan, Kansas
2015 Vista 27N
2016 Honda HR-V
powercat_ras is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2019, 06:54 AM   #7
Senior Member
 
DKRITTER's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Haslet, Texas
Posts: 322
Quote:
Originally Posted by powercat_ras View Post
I also have a residential account and can't use the app. I use the Dish Chat button to change service address a lot, rather than call them. Works great! More often than not they also change my blling address, too, but it really does not matter, since I am on auto-pay.


Haha same thing happens to me
__________________
2013 Newmar Dutch Star 4318
2019 F150 KR
DKRITTER is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2019, 09:15 AM   #8
Senior Member
 
chuckbear's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Crystal River, Florida
Posts: 923
I just tried the chat function and the person I was chatting with said I can not change the service address with a residential account. Chuck
__________________
Chuck and Susan
1999 Fleetwood Bounder 34J
Triton V10 Gas
chuckbear is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2019, 09:24 AM   #9
Senior Member
 
powercat_ras's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Solo Rvers Club
Join Date: May 2015
Posts: 1,323
Quote:
Originally Posted by chuckbear View Post
I just tried the chat function and the person I was chatting with said I can not change the service address with a residential account. Chuck
It works for me. I have a residential account. I go to mydish.com and sign in. Then I click the chat button. I just have to type update service address to ... in the chat window. I just got off a 7 month Southeast / Eastern Seaboard Trip and did it over 10 times.

I did have one time that they said the address I gave them was not acceptable and had to give them a slightly different address. I usually just google search for XXX KOA where XXX is the city I want to get the local TV stations for and give them that KOA's address for my service address.

Good luck.
__________________
Randy - Manhattan, Kansas
2015 Vista 27N
2016 Honda HR-V
powercat_ras is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2019, 09:39 AM   #10
Senior Member
 
chuckbear's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Crystal River, Florida
Posts: 923
So I disconnected that chat session, waited a minute and reconnected again. This time it took only a few minutes and it was done with a different rep. Just an FYI. Chuck
__________________
Chuck and Susan
1999 Fleetwood Bounder 34J
Triton V10 Gas
chuckbear is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2019, 12:01 PM   #11
Senior Member
 
Johninar's Avatar
 
Spartan Chassis
RV Trip Wizard
Join Date: Mar 2014
Location: central Florida, Lake Ashton RV community
Posts: 237
I travel with my hopper. I use the chat support as they don't "allow" you to move your hopper.
This works well for us.

Good Luck and happy trails
__________________
2008 Fleetwood Excursion 40X Sold
2015 GMC Canyon Crew Cab LB Toad
2019 Newmar Dutch Star 4369 (Spartan)
Johninar is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2019, 01:28 PM   #12
Senior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 2,966
Quote:
Originally Posted by Johninar View Post
I travel with my hopper. I use the chat support as they don't "allow" you to move your hopper.
Who told you this?
__________________
2001 Mountain Aire DP 4095 & 2008 Jeep Wrangler Rubicon
DISH TV for RVs
TechWriter is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2019, 03:23 PM   #13
Senior Member
 
powercat_ras's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Solo Rvers Club
Join Date: May 2015
Posts: 1,323
I have also used voice calls to change my service address , and I have a residential account with a Hopper 3. Never had a problem.

The only problem I have ever had was when I tried to change to service address in an area that only has Eastern Arc HD Local Channel Service and the rep would not make the change because they could see that my Western Arc equipment was not a match for the requirements of the local market. That happens if you are on a residential account with HD multi-sat LNBF/Dish and the Hopper HD DVR.

The first time that happened I was in Branson, MO , part of the Springfield MO DMA (Digital Market Area). Springfield MO happens to be one of the Dish local markets that has no HD local channels on the 129 Western Arc Sat.

Since then I have learned to use the information on the jameslong.name web site to see what Spot Beams cover the location where my RV is parked, and what local markets are served by those Spot Beams, then pick a service address that drives Dish to assign me to the local market I want. Since Dish stopped requiring Sat Receivers to be connected to analog phone lines, they no longer try to validate that your Dish is physically where you tell them it is.
__________________
Randy - Manhattan, Kansas
2015 Vista 27N
2016 Honda HR-V
powercat_ras is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2019, 03:37 PM   #14
Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 80
Local Channels

I tried Dish for one month. I could not get any local channels at three different camp grounds in three different states. Spent way too much time talking with customer service so I just dropped them. So much for having a Dish on top of the RV.
__________________

__________________
2019 Fleetwood Southwind 35K
jyjcbs is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dish, service



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AT&T-DirecTV Change of service address PJStough Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 6 06-12-2018 07:39 AM
HD Dish Network DVR not working with Kingdome in-motion satellite dish ? Harry B Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 14 05-02-2014 09:38 AM
Converting Motosat HD dish from Dish Network to Direct TV glennb100 Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 2 03-22-2011 01:51 PM
Network Broadcast on Dish Network djhinds Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 11 10-15-2010 10:40 AM
New Dish for Dish Network? HELP! SewBzzzy Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 6 06-10-2008 04:10 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×