RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login

Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-30-2017, 03:08 PM   #15
Senior Member
 
wepinegar's Avatar


 
Newmar Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: May 2011
Location: Mound, MN
Posts: 187
Quote:
Originally Posted by Stretch View Post
No need to call Newmar. IF the antenna was installed by Newmar it is installed with wire from antenna right at the proper compartment just call Dish and ask for the proper receiver for a Joey. BTW be sure Newmar installed the HD antenna.
Thanks!
__________________

__________________
Bill & Becky Pinegar
2018 Newmar Ventana 3709
2016 Fiat 500 Sport
wepinegar is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-30-2017, 03:23 PM   #16
Senior Member
 
deaton's Avatar


 
Monaco Owners Club
Newmar Owners Club
Texas Boomers Club
Spartan Chassis
Join Date: Jan 2010
Location: New Braunfels, Texas
Posts: 1,045
Quote:
Originally Posted by wepinegar View Post
I am having the Winegard Automatic Open Face Satellite installed on my coach. I have been using the Dish 211 receiver in my former MH and I need to get a new one. So what are you using with this satellite for best results and is there anything I need to be sure is installed by Newmar? It goes into production soon!

I use the Hopper & Joey at the stick house!

Thanks for any advice!


By “Automatic Open Face Satellite” are you referring to the Winegard Traveler? If so, that unit will not directly work with the Hopper 3 but it will work with earlier Hoppers.

There are some work-around for this issue that have been posted on this forum and elsewhere, but none of them are supported by Dish or Winegard.
__________________

__________________
Dan & Linda
FMCA 399045 NKK 22240
2017 Dutch Star 4018 - Spartan K2
2013 Jeep Grand Cherokee 4x4
deaton is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2017, 03:41 PM   #17
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 1,397
Here's how to do the Hopper 3. https://rvseniormoments.com/tech-doc...egard-travler/

Lots of other good DISH information.
__________________
Gary 2017 Dutch Star 4369 Spartan
HWH Active Air Centramatic wheel balancers
Box Elder, SD and the road
ghaynes754 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2017, 04:13 PM   #18
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Citra, Florida
Posts: 1,381
Quote:
Originally Posted by wepinegar View Post
Man they make it hard - I look at my coach as my second home and just want it to work like my stick house! And I really do not like moving things back and forth! But thank you because you are confirming exactly what I thought - but was hoping wasn't true! So do others get the Hopper and joey set up to solve this problem?
I just installed the Dish antenna and blindly did what Dish said and got the Wally before I realized I have no upgrades and can only record one show at a time.

I used to turn on one account and turn off the other and had the same capabilities on both accounts which cost me 5 bucks extra a month. Now this!!!

I still dont know what I will do about it so if someone has a suggestion I would appreciate it also.

Q
Quincy is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2017, 05:30 PM   #19
Senior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 2,725
Quote:
Originally Posted by deaton View Post
By “Automatic Open Face Satellite” are you referring to the Winegard Traveler? If so, that unit will not directly work with the Hopper 3 but it will work with earlier Hoppers.

There are some work-around for this issue that have been posted on this forum and elsewhere, but none of them are supported by Dish or Winegard.
You can now use any Hopper "version" (original, Hopper with Sling, & Hopper 3) with an off-the-shelf Winegard Travler. See this link.

If you have a Travler, I can't imagine using anything else than a Hopper 3 -- 16 tuners, 2TB hard drive, etc.

Here's how:

__________________
2001 Mountain Aire DP 4095 & 2008 Jeep Wrangler Rubicon
DISH TV for RVs
TechWriter is online now   Reply With Quote
Old 11-30-2017, 05:40 PM   #20
Senior Member
 
Dale & Mark Bruss's Avatar


 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,640
The DPH-42 works great. We use it on the Winegard Trav'ler installed on the Bounder. The Trav'ler on the Travel Supreme fifth-wheel is using the modification of changing the LNBF with a Hybrid. The trailer doesn't travel.

The Hopper is a great RV unit. Using a DVR frees your time to do RV things and watch your shows when you are free. With a Hopper, the recordings are centralized and viewable by any of the TVs when you want to.

We move the Hopper and Joeys between the Bounder and the trailer as we change for the seasons.
__________________
Dale & Mark Bruss
13 Years Full-Timing Now with a 2016 Bounder 33C
40' Travel Supreme winter residence
Lots of RV Information at www.dmbruss.com
Dale & Mark Bruss is online now   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 06:49 AM   #21
Senior Member
 
wepinegar's Avatar


 
Newmar Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: May 2011
Location: Mound, MN
Posts: 187
Quote:
Originally Posted by TechWriter View Post
You can now use any Hopper "version" (original, Hopper with Sling, & Hopper 3) with an off-the-shelf Winegard Travler. See this link.

If you have a Travler, I can't imagine using anything else than a Hopper 3 -- 16 tuners, 2TB hard drive, etc.
Thanks - this seems to be the solution I was looking for! Hearing from some that my NEW Winegard Open Face was not going to work was really not good news! So does the Hopper 3 use the same Joey set-up? I am assuming it does - are any of the joey's wireless?
__________________
Bill & Becky Pinegar
2018 Newmar Ventana 3709
2016 Fiat 500 Sport
wepinegar is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 07:16 AM   #22
Senior Member
 
deaton's Avatar


 
Monaco Owners Club
Newmar Owners Club
Texas Boomers Club
Spartan Chassis
Join Date: Jan 2010
Location: New Braunfels, Texas
Posts: 1,045
Dish Satellite Set-up

I believe you can get a wireless Joey.

FWIW, I have a new Dish Traveler on my coach (my 3rd Traveler). I bought a Hopper 3. I bought the switch described in the post. Struggled with it for four hours and could not get it to work.

Would not mind hearing from somebody who does have it working to help figure out what I’m doing wrong.

Don’t bother to call Dish or Winegard. Tried that and just got blown off with “the Hopper 3 is not supported for use with the Traveler at this time.

While at the NKK Rally in Sedalia, I asked a senior Winegard factory tech about the lack of support by Winegard for the Hopper 3 and was told, “we’re working in it”.

The fact that a competitor, Racal Mogul, allegedly does NOT have this compatibility issue has got to present some problems for Winegard going forward. Wish I had bought the RM.
__________________
Dan & Linda
FMCA 399045 NKK 22240
2017 Dutch Star 4018 - Spartan K2
2013 Jeep Grand Cherokee 4x4
deaton is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2017, 08:32 AM   #23
Senior Member
 
Dale & Mark Bruss's Avatar


 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,640
Quote:
Originally Posted by wepinegar View Post
Thanks - this seems to be the solution I was looking for! Hearing from some that my NEW Winegard Open Face was not going to work was really not good news! So does the Hopper 3 use the same Joey set-up? I am assuming it does - are any of the joey's wireless?
Yes the same Joey options.

On our Bounder, all the TVs had a HDMI cable to the same compartment, in the bedroom. So I have the Hopper 3 and both Joeys in that compartment. The RF remote work fine anywhere in the coach.
__________________

__________________
Dale & Mark Bruss
13 Years Full-Timing Now with a 2016 Bounder 33C
40' Travel Supreme winter residence
Lots of RV Information at www.dmbruss.com
Dale & Mark Bruss is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
dish, satellite



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Satellite TV / Dish Playmaker Satellite Dish afsgtret Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 5 04-21-2017 08:56 AM
HD Dish Network DVR not working with Kingdome in-motion satellite dish ? Harry B Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 14 05-02-2014 08:38 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.