RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login

Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-11-2019, 10:45 AM   #1
Junior Member
 
EPAZ's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Waddell, AZ
Posts: 10
In need of help stuck on mountain

No power to dash can't start engine. Chain of events, generator has been running fine. Tried starting it this morning primed but would not start coach batteries 12.5 volts. Started engine running fine. Decided to try generator again, engine immediately stopped running and now no power to dash or engine. Please help.
__________________

__________________
Eric & Diane
2005 Mountain Aire 4032 Spartan
2015 Mini Countryman S
EPAZ is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-11-2019, 10:53 AM   #2
Senior Member
 
Skip426's Avatar


 
Join Date: Apr 2011
Location: Powell River, B.C.
Posts: 17,802
It sound like you've tripped the main circuit breaker , that's inline from the chassis battery to the dash , usually within the first 3 feet in the positive cable .
Mine are on the frame behind the battery box . Like the picture below .
Attached Images
 
__________________

__________________
99DSDP 3884, Freightliner, XC, CAT 3126B, 300 HP /ALLISON 3060
2000 Caravan toad, Remco & Blue Ox.
Skip426 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 10:53 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 1,262
Sounds like one of the 250-300 amp fuses blew. They should be located close to chassis batteries.
__________________
2017 Cornerstone 45W, 2020 45W Cornerstone on order
2019 Ram Longhorn
Rollin101 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 11:15 AM   #4
Senior Member
 
Ljwt330's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: Capistrano Beach, California
Posts: 861
I had a similar situation with my Alpine which turned out to be a bad connector at the positive terminal of the battery bank. Agree with others that a look at the main fuses is in order.
__________________
Larry, Eileen, and Finley
2004 Alpine 36FDDS
Third motor home, first Alpine, no need for another.
Ljwt330 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 03:56 PM   #5
Junior Member
 
EPAZ's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Waddell, AZ
Posts: 10
Thanks for the suggestions. All of those checked out fine. After calls to Spartan and Newmar with no luck, a mobile tech found a lose cable connection at the master kill switch in the engine compartment.
__________________
Eric & Diane
2005 Mountain Aire 4032 Spartan
2015 Mini Countryman S
EPAZ is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2019, 05:31 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Location: Smithfield, VA
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by EPAZ View Post
Thanks for the suggestions. All of those checked out fine. After calls to Spartan and Newmar with no luck, a mobile tech found a lose cable connection at the master kill switch in the engine compartment.
Thanks for posting the solution. Glad you got it resolved. I was thinking loose connection but didn't even consider the master switch.
__________________
Tom & Carol, Smithfield, VA
2000 Dutch Star DP 3851
CWO2 USN-Ret
tomgrigsby is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2019, 10:57 PM   #7
Senior Member
 
Smitty77's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Over the next hill, around the next curve...
Posts: 4,200
Quote:
Originally Posted by tomgrigsby View Post
Thanks for posting the solution. Glad you got it resolved. I was thinking loose connection but didn't even consider the master switch.
X's 2 on the thanks for closing the loop back on what was found. SOB's could also have this kind of problem...

Best to you, and all,
Smitty
__________________

__________________
Roo II is our 04 Country Coach Allure 40'
OnDRoad for The JRNY! Enjoy life...
Smitty77 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003 Mountain Aire Slide Stuck Out kwseeger Newmar Owner's Forum 3 02-10-2019 05:54 AM
1998 Mountain Master Fan stuck on high FormerBoater Spartan Motorhome Chassis Forum 1 01-23-2019 07:03 AM
Urgent help needed-stuck at Costco with slide topper stuck/frozen RMD3819 MH-General Discussions & Problems 49 01-22-2018 11:15 PM
Balsam Mountain campground in Smokey Mountain National Park komac Camping Locations, Plans & Trip Reports 2 07-18-2011 11:46 AM
Mountain Master-Mountain Master GT TUCSONRAIL Newmar Owner's Forum 2 05-12-2010 11:27 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.