Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-16-2010, 01:34 PM   #1
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 35
precisiontemp hydronic heating problem

We are having problems with the hydronic heating in our '09 ventana.
System seems to work fine for a few hours then the blower fans continue to run but blow cold air. Down below cannot hear the pump running and the supply line is cold while the return line is hot. Hot water is fine. Last fall we had a service guy replace the pressure relief valve after talking to PrecisionTemp. Worked fine for a few days last week when I took it out of storage and then after the first night of camping woke up to find the same problem had happened again. I suspect that the zone pump is seizing up.
Has anyone had similar problems?
__________________

__________________
katoomer is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 02-16-2010, 02:30 PM   #2
Member
 
Winnebago Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2008
Location: Las Vegas, NV
Posts: 77
Send a message via MSN to Saber77
We've also had simillar problems with the Twin Temp on our 2009 Ventana. Had to replace the thermostat twice and after the second time, it has worked great ever since.
__________________

__________________
Roger & Fran
US Army (Ret)
2014 Winnebago Vista 30T, 2012 Honda CRV with Invisibrake
Saber77 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 03:21 PM   #3
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by Saber77 View Post
We've also had simillar problems with the Twin Temp on our 2009 Ventana. Had to replace the thermostat twice and after the second time, it has worked great ever since.
Do you mean the wall thermostat in the coach or one on the heating unit?
__________________
katoomer is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 05:35 PM   #4
Member
 
Winnebago Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2008
Location: Las Vegas, NV
Posts: 77
Send a message via MSN to Saber77
It was the thermostat located in the large anti-freeze tank (not the overflow tank) -- if it does not work properly, the system will not operate.
__________________
Roger & Fran
US Army (Ret)
2014 Winnebago Vista 30T, 2012 Honda CRV with Invisibrake
Saber77 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 07:01 PM   #5
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by Saber77 View Post
It was the thermostat located in the large anti-freeze tank (not the overflow tank) -- if it does not work properly, the system will not operate.
Thanks for the suggestion
__________________
katoomer is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dash Air Problem JesseJ1826 Ford Motorhome Chassis Forum 1 05-31-2009 06:14 PM
Another Strange Electrical Problem max49 Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 25 05-06-2009 09:22 PM
Cluster problem TXredfish Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 5 04-24-2009 06:00 PM
Fuel Contamination Problem CampingCaptain Cummins Engines 5 04-07-2009 02:46 PM
Brake problem caused by Florida atmosphere Stockwill Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 13 09-17-2006 06:07 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

RV & Travel Trailer Communities

Our RV & Travel Trailer sites encompasses virtually all types of Recreational Vehicles, from brand-specific to general RV communities.

» More about our RV Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002-2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.