RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login

Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-30-2017, 04:13 PM   #1
Member
 
claytondl's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Mar 2017
Posts: 54
Question on cable tv input

On our new Bay Star 3532, I am trying to get signal from the RV park cable to my TV. I have cable plugged in but donít seem to be able to get it to work. OTA tv and satellite inputs on tv are working fine but canít find how to switch to cable. Any help out there?
__________________

claytondl is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-30-2017, 04:21 PM   #2
Senior Member
 
C.Martin's Avatar
 
Newmar Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Aug 2015
Posts: 2,461
The Campground cable is connected to the input in the storage bay...

The OTA antenna booster is turned OFF. If left on, it is switched to the OTA antenna...and cable will not pass thru. On ours it is a very tiny button on the face of the Winegard panel. If the booster is ON, a little green LED is visible. When OFF the LED turns off too. This panel is on the sidewall close to the floor behind the copilots (Passenger) seat.

On the tv...you have the input set to TV.

In the TV setup menu for channels, you switch the input from antenna to cable.

Then on the next line, you scan for channels.

The tv tells you it could take up to 30minutes...when done scanning...you're all set.
__________________

__________________
Charlie & Ronni
2016 Ventana 4037
C.Martin is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2017, 04:26 PM   #3
Member
 
claytondl's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Mar 2017
Posts: 54
Dumb question, where is the OTA amp on Newmar? On my old coach it was in the ceiling next to the antenna crank. Been looking but have not found it.
claytondl is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2017, 04:29 PM   #4
Senior Member
 
wildtoad's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 3,848
On my BS Sport it’s by the front passenger chair near the floor. It may of course be different for you.
__________________
Tom Wilds
Blythewood SC
2016 Newmar Bay Star Sport 3004
2015 Jeep Wrangler 2DR 4WD Sahara, Automatic, Hard Top
wildtoad is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2017, 04:29 PM   #5
Senior Member
 
C.Martin's Avatar
 
Newmar Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Aug 2015
Posts: 2,461
Quote:
Originally Posted by claytondl View Post
Dumb question, where is the OTA amp on Newmar? On my old coach it was in the ceiling next to the antenna crank. Been looking but have not found it.
I thought you might need that tidbit...I was editing my post to include that...
__________________
Charlie & Ronni
2016 Ventana 4037
C.Martin is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2017, 04:38 PM   #6
Member
 
claytondl's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Mar 2017
Posts: 54
All good now

Thanks everyone. With your help, I now know where the amplifier is located. All good!
claytondl is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2017, 04:51 PM   #7
Senior Member
 
siggyd's Avatar
 
Freightliner Owners Club
Join Date: Aug 2005
Location: Chicagoland
Posts: 715
On a bath wing antenna, the amplifier is located in the center section of the antenna. The wall-plate is only a switch with power to the antenna or not,for cable,no 12Volt power is needed
Siggy
__________________

__________________
Siggy & Ursula.
2011 Newmar DSDP 4020 (no Tag, no DEF, 07 emission),
FTL XCR ,ISL 400,2015 Jeep Cherokee Limited, 4x4, V6, Active Drive II, BrakeBuddy
siggyd is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I have AC Input with 110 but not with 50 or 30 amp input Bluefoot53 Country Coach Owners Forum 15 06-27-2016 09:57 PM
Cable TV input for '87 Pace Arrow glarnold Vintage RV's 3 08-29-2015 06:31 PM
Coax cable input motohomo Winnebago Industries Owner's Forum 22 07-18-2015 03:45 AM
Main TV, no Cable/Antenna input OC Bill Newmar Owner's Forum 11 06-17-2014 01:38 PM
Is there a Dish DVR with cable tv input? Rockhouse Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 6 07-10-2010 08:35 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.