RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-22-2007, 10:11 AM   #1
Member
 
journeylad's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 95
I recently bought a KSDP, and ordered the Sirius radio capability. The problem with the original radio was that it would simply drop Sirius, and go to AUX or F1 or whatever. So the radio was replaced.

Same thing on the replacement -- it wouldn't hold the satellite.

So that was recently replaced, and it turns out that radio #3 is doing the exact same thing.

I'm beginning to suspect that it isn't the radio (although I'm not that big on Jensen). But does anybody have any other ideas?
__________________

__________________
Ken Welle
'07 Kountry Star 3623
journeylad is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-22-2007, 10:11 AM   #2
Member
 
journeylad's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 95
I recently bought a KSDP, and ordered the Sirius radio capability. The problem with the original radio was that it would simply drop Sirius, and go to AUX or F1 or whatever. So the radio was replaced.

Same thing on the replacement -- it wouldn't hold the satellite.

So that was recently replaced, and it turns out that radio #3 is doing the exact same thing.

I'm beginning to suspect that it isn't the radio (although I'm not that big on Jensen). But does anybody have any other ideas?
__________________

__________________
Ken Welle
'07 Kountry Star 3623
journeylad is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 10:18 AM   #3
Senior Member
 
Frankie's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: AMESBURY MA.
Posts: 2,103
I am assuming you have a subscription? .The radio itself does not contain the sirius componants.You should have a small box inline with sat antenna and stereo chassis.That box will have your serial number and ssn number.I would guess thats where your problem lies.Your radio might be switching over automaticly if its not reading a signal.
__________________
Frankie

2006 FOUR WINDS HURRICANE 34N F-53
Frankie is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 10:55 AM   #4
Member
 
journeylad's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 95
Yes, I have a subscription.

The radio finds the signal just fine. But it will drop off after anywhere from 2 minutes up to a half hour. But it never stays locked on signal. And I'm sitting still, under a nice clear Arizona sky.
__________________
Ken Welle
'07 Kountry Star 3623
journeylad is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 11:09 AM   #5
Community Moderator
 
"007"'s Avatar


 
Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 29,664
Is the Sirius ant fixed on roof or on dash of MH. Try "find" type in sirius radio and take of check mark some discussion on signals to Sirius radio.
__________________
98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans
VISIT the NEWMAR QUICK TIPS & EASYMODS 1 & 2
QUICK TIPS # 3
RV SYSTEMS & APPLIANCES & RECALLS --- TECH INFORMATION
"007" is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 11:38 AM   #6
Senior Member
 
Frankie's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: AMESBURY MA.
Posts: 2,103
Antenna connections and placement should be checked.sounds like something messing with your signal.Check the sirius connections from the head unit to the module,then to antenna.Some are roof mount and some are under the dash.I have tested antenna mount locations with a spare antenna.Some rv dealers have no clue about sat radio.My dealer didnt know the differance between a sat ready head unit and a sirius tuner.I chose a mobile unit and hard wired it to aux. port.
__________________
Frankie

2006 FOUR WINDS HURRICANE 34N F-53
Frankie is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 12:17 PM   #7
Member
 
journeylad's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 95
Well, I just tried the "find", and went through seven pages of Sirius radio stuff -- nothing that matches this problem.

The Sirius radio capability was ordered through Newmar on the intial MH order, so I assume the antenna is in the roof, but I have no idea where. All that happens is you plug in a connector, to the back of the radio, that comes from somewhere in the dash.
__________________
Ken Welle
'07 Kountry Star 3623
journeylad is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2007, 02:53 PM   #8
Senior Member
 
Frankie's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: AMESBURY MA.
Posts: 2,103
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">that comes from somewhere in the dash. </div></BLOCKQUOTE>
Thats right.Find that and check connections.I do believe the fault lies in there. Its unlikely its the radio.Trace it back to a loose connector or bad antenna.
__________________
Frankie

2006 FOUR WINDS HURRICANE 34N F-53
Frankie is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2007, 09:28 AM   #9
Member
 
Newmar Owners Club
Join Date: Sep 2002
Location: Des Moines, IA
Posts: 51
I am having the exact same problem with Sirius signal drop out and the radio reverting to Aux or Weather band. I was able to see my roof last weekend and it appears the satellite antenna is roof mounted just in front of the rubber whip antenna on the passenger side. I tend to suspect the connections or the quality of the receiver because we were parked stationary on Sunday morning and had Sirius on for a couple of hours with no problem. I am not confident that my dealer would know where to begin so I will probably just check the connections behind the radio (while I have it out to install the infrared steering wheel remote I just got) and leave it at that. I have an appointment at the factory in late August, so we will see how it's doing then.
__________________
2007 Newmar Ventana 3936

2006 Jeep Grand Cherokee toad
dhole is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2007, 05:17 PM   #10
Senior Member
 
Jetsmania's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pelican Lake Motor Coach Resort, Naples, Florida
Posts: 1,549
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">I am having the exact same problem with Sirius signal drop out and the radio reverting to Aux or Weather band. </div></BLOCKQUOTE>
Hi! I am having the same problem at times. I do not believe it is a loose wire on the ant. It wuld give a "service sat" message or "call sirius". I went thru that problem awhile ago. Do you have the Visteon Radio? Paul
__________________
2018 King Aire 4553
2018 Cadillac Escalade
Jetsmania is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2007, 09:57 AM   #11
Member
 
Newmar Owners Club
Join Date: Sep 2002
Location: Des Moines, IA
Posts: 51
I have the Jensen VR 185 with factory installed Sirius receiver (seperate unit) and antenna.
__________________
2007 Newmar Ventana 3936

2006 Jeep Grand Cherokee toad
dhole is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2007, 04:44 PM   #12
Senior Member
 
Jetsmania's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pelican Lake Motor Coach Resort, Naples, Florida
Posts: 1,549
Hi! I thought I could help. I have no experience with the Jensen. I have been having the same problem off and on that you have. Let us know if they figure it out. Paul
__________________
2018 King Aire 4553
2018 Cadillac Escalade
Jetsmania is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2007, 11:25 AM   #13
Senior Member
 
GaryKD's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Jul 2006
Location: Wellington, Florida
Posts: 13,396
Hi Ken,
I do not have Sirius. I have XM. I have installed many Sirius and XM radios in coaches.

Based on what I've experienced, the head unit is the controling "brain". Everything else just does what it is told to do via the head unit. When my XM drops the signal (valid drop) the radio just sets there until the signal is re-aquired. The clue of reverting to another audio source (AUX or F1) tells me it is not the antenna or antenna wire. My view is the head unit (for a brief moment) can't find the Sirius radio and reverts to a default audio source it can find.

For me, the bad component could be the:
1. Sirius radio
2. connection(s) or wire between the head unit and the Sirius radio
3. head unit

You can test this by tuning in Sirius radio and unplug the Sirius radio from the head unit. If the head unit changes to a known audio source, you have narrowed the defect to one of the above mentioned items.

As a double check, reattach the cable and tune in Sirius radio. Unplug the antenna wire. If the radio remains on the Sirius audio source, this would confirm the problem is one of the above mentioned items.

To narrow the problem further, reattach all antenna wires and tune in Sirius radio. Remove the power from the Sirius radio component. If the radio reverts to another audio source, the choices above are where the problem is.
__________________
Gary
2005 Newmar KSDP 3910 + GMC ENVOY XUV 37K lbs Moving Down The Road
The Avatar Is Many Times Around The USA
Nobody Knows Your Coach Like Somebody Who Owns One Just Like Yours
GaryKD is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2007, 08:13 AM   #14
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1
Anybody who's having a problem with satellite radio is not alone.

We bought a Jayco Greyhawk motorhome one month ago, which is built on a Ford chassis. The radio is supposedly "Sirius Ready," but that's about as far as it goes. After trying dozens of times to get the radio to display the Sirius serial number so we could subscribe, but seeing it very briefly only twice, we returned the rig to the dealer. It's been there for more than two weeks now, and they apparently have no clue what to do about the problem.
__________________

Doclocke is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Serious Sirius Radio Problem Old Snipe Winnebago Industries Owner's Forum 11 09-30-2008 05:25 PM
Sirius radio Sumar Damon 14 05-20-2008 11:46 AM
sirius radio commander 11 Winnebago Industries Owner's Forum 9 11-08-2007 05:49 PM
XM or Sirius Radio Vette Racer Toy Haulers Discussion 35 01-23-2007 07:12 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.