Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-24-2018, 07:34 PM   #1
Senior Member
 
Jtrving's Avatar


 
Join Date: Mar 2017
Location: Powhatan, VA
Posts: 302
TV Auto program - different TV's find different channels?

Well this is a new one to me.

We checked in today, hooked up the cable and went through our usual routine of programming the tv's and connecting the router, etc.

So the bedroom and front TV's pick up over 100 channels, but the main TV and outdoor only pick up 20. And those stations are fuzzy. Very strange.

The only thing I can think of is maybe the TV's that got less channels need a software update (we have them all set to auto-update) or since the main TV and the outdoor one are in close proximity I was also thinking the splitter for them may be bad and receiving a poor signal?

Thoughts?
__________________

__________________
Jeff & Tracie (Stella & Hoonah - the rescue mutts)
2018 Mountain Aire 4531
2013 Jeep Wrangler Sport
Jtrving is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-24-2018, 07:47 PM   #2
Member
 
osuallen's Avatar
 
Newmar Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Oct 2013
Posts: 57
We have the same thing, except it is usually much more pronounced with the over the air from the sensar antenna. With cable, they are usually almost the same. The main and front TV are usually close to the same, but the outside and bedroom only get about 50-80% of the channels the larger TV's get. The 2 larger TV's are a different (nicer) model (all are Sony), so maybe they have better circuitry to pull in weaker channels.
__________________

__________________
Allen & Natalie
2016 Canyon Star 3914
osuallen is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2018, 07:53 PM   #3
Senior Member
 
SlaterDoc's Avatar


 
Join Date: Oct 2014
Posts: 228
JT, have you checked to be sure the two that only are getting the 20 channels have been switched over to "cable" from "antenna"?
__________________
Just me rolling along in my land Destroyer!
04 Fleetwood Bounder 38n
SlaterDoc is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2018, 08:33 PM   #4
Senior Member
 
CaptBill's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Indian River, De
Posts: 869
Swap the TV1 & TV2 antenna connections on the back of the source selector box, and see if the problem swaps tv's. I have a suspicion that the antenna to the front TV may have either a bad connector, or a broken shield ground. If the problem goes from the front TV to the rear, then its not the TV's. It even could be the selector box itself.
__________________
CaptBill
USAF 1965-1971; USCG Master
2002 Horizon 36LD - 2000 GMC Sierra 1500 4x4
Indian River, De
CaptBill is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2018, 01:05 PM   #5
Senior Member
 
Jtrving's Avatar


 
Join Date: Mar 2017
Location: Powhatan, VA
Posts: 302
Still having this problem. The antenna switch is absolutely off (trust me, I have made that mistake before). I can literally auto-program one TV now that picks up 80 channels and go right to another one that will only pick up 17.

Could the splitter be bad? I finally found it mounted to the wall behind the kitchen sink and it is WAY back there. I would rather not have to crawl in there if there are other possible solutions.
__________________
Jeff & Tracie (Stella & Hoonah - the rescue mutts)
2018 Mountain Aire 4531
2013 Jeep Wrangler Sport
Jtrving is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2018, 10:30 PM   #6
Member
 
RKLindsay's Avatar
 
Newmar Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Dec 2015
Location: Fulltimers
Posts: 31
Could be a bad splitter or a loose coax connection. On our coach, I also noticed that Newmar had installed splitters with too many ports. That will attenuate the signal to TVs past the splitter. I replaced two of those splitters with the correct ones.
__________________
Kevin Lindsay
2017 Newmar Dutch Star 4369 Spartan
RKLindsay is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2018, 03:32 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1,375
What are the correct splitters? Thanks
Canuck53 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2018, 12:35 PM   #8
Member
 
RKLindsay's Avatar
 
Newmar Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Dec 2015
Location: Fulltimers
Posts: 31
In my opinion, the correct splitter is one that does not have excess coax ports OUTPUT. Splitters have different numbers of output ports. Unused output ports can degrade the signal strength to the tvs. In other words, if you have one coax input that you want to split between two tvs, you need a splitter with one input and two outputs to maximize the strength of the signal to the two tvs.
__________________
Kevin Lindsay
2017 Newmar Dutch Star 4369 Spartan
RKLindsay is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2018, 12:38 PM   #9
Member
 
RKLindsay's Avatar
 
Newmar Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Dec 2015
Location: Fulltimers
Posts: 31
Also, every splitter you use in a system will degrade the signal. A weak signal will become weaker for tvs past each splitter in a system.
__________________
Kevin Lindsay
2017 Newmar Dutch Star 4369 Spartan
RKLindsay is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2018, 02:41 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1,375
Thanks
__________________

Canuck53 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does anyone have experience with the Costco Auto Program? rk06382 Thor Industries Owner's Forum 1 10-03-2016 08:01 PM
4 tvs and 4 different sets of OTA channels?! budlightman Winnebago Industries Owner's Forum 11 10-29-2015 10:45 PM
TVs getting different channels from same antenna feed rickjmiv Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 11 08-17-2014 10:25 AM
How do you program a auto gen start system? Tallyrver Winnebago Industries Owner's Forum 8 04-27-2011 05:18 PM
sat meter to find digital antenna channels billyb Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 23 02-27-2011 09:47 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.