RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Newmar Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-25-2015, 10:14 AM   #1
Senior Member
 
Qwert66's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Nov 2011
Location: Michigan
Posts: 807
Send a message via Skype™ to Qwert66
Who is the Mfgr please ?

My fresh water tank sensors lost their connection. The double sided tape for the control module let go straining/disconnecting the 2 white wires.
I am specifically looking for the aluminum/copper foil tape with wire attached or not attached (I can solder)

Does anyone know the manufacturer of this system ?
Thinking Intellitec but wanted to check here first.

Yes I know its and old system.
Yes I tried to pull off the copper tape to resolder - no go.
No I'm not interested in upgrading.
No I haven't contacted Newmar yet.
No I haven't thought through a work around yet until I contact the mfgr.
Thanks in advance.
Click image for larger version

Name:	IMG_2168.jpg
Views:	65
Size:	251.3 KB
ID:	89523

Click image for larger version

Name:	IMG_2161.jpg
Views:	71
Size:	445.2 KB
ID:	89524
__________________

__________________
1999 Newmar Mountain Aire MADP 4080, Cummins ISC 8.3L, Allison, Spartan MM IFS, Howard Power Center, Chev Trailblazer LTZ Towed w/ BlueOx rigging, Segway X2.
www.shaw11.com
Qwert66 is online now   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-25-2015, 10:33 AM   #2
Registered User
 
mel s's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8,777
Quote:
Originally Posted by Qwert66 View Post
My fresh water tank sensors lost their connection. The double sided tape for the control module let go straining/disconnecting the 2 white wires.
I am specifically looking for the aluminum/copper foil tape with wire attached or not attached (I can solder)

Does anyone know the manufacturer of this system ?
Thinking Intellitec but wanted to check here first.

Yes I know its and old system.
Yes I tried to pull off the copper tape to resolder - no go.
No I'm not interested in upgrading.
No I haven't contacted Newmar yet.
No I haven't thought through a work around yet until I contact the mfgr.
Thanks in advance.
Qwert66
Could it be a "SeeLevel tank monitor system" by Garnet Instruments?
SeeLeveL Gauges by Garnet Instruments - About Us
Mel
'96 Safari
__________________

mel s is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2015, 11:00 AM   #3
Community Moderator
 
"007"'s Avatar


 
Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 28,427
After you redress the wire bundle and tie try liquid solder and see if will work on that copper foil with rivet showing on end of wire.
__________________
98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans, now in good hands
VISIT the NEWMAR QUICK TIPS & EASYMODS 1 & 2
QUICK TIPS # 3
RV SYSTEMS & APPLIANCES & RECALLS --- TECH INFORMATION
"007" is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2015, 11:18 AM   #4
Senior Member
 
Luv2go's Avatar
 
Newmar Owners Club
Nor'easters Club
Appalachian Campers
Ford Super Duty Owner
Coastal Campers
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,091
This is the same system as on our 2008. The system works by measuring the capacitance between the foils, as the water level changes the capacitance changes. The foil tape is regular foil faced duct tape. I added some to mine to change the shape of the sensor and it worked well. It looks like all you need is to restore the electrical connection between the wire and the foil, you should be able to use liquid solder as 007 suggested, or some conductive adhesive.
__________________
Stewart, Brenda and kids
2008 Newmar Canyon Star 3410, now at a new home
2006 Roadtrek Versatile 210
Luv2go is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2015, 01:55 PM   #5
Junior Member
 
AZDave's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 22
The original manufacuturer is gone but the system still servives from Tank Edge. Here is the accessory page on their web site where you can purchase replacement copper pads and other parts. https://tankedge.com/accessories.html
__________________
2003 Dutch Star 3803 and 2006 Wrangler toad
AZDave is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2015, 02:05 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7,502
Copper foil tape is readily available. I would not use liquid solder as I have heard it can have conduction problems. I'd start by soldering the wires back to the existing foil and be happy if that worked.
nothermark is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2015, 08:22 PM   #7
Senior Member
 
Qwert66's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Nov 2011
Location: Michigan
Posts: 807
Send a message via Skype™ to Qwert66
Thanks to all who have replied. AZDave was able to hit the home run on just what I was looking for. Now need to get them on order and will do the 10v regulator upgrade as well.
__________________
1999 Newmar Mountain Aire MADP 4080, Cummins ISC 8.3L, Allison, Spartan MM IFS, Howard Power Center, Chev Trailblazer LTZ Towed w/ BlueOx rigging, Segway X2.
www.shaw11.com
Qwert66 is online now   Reply With Quote
Old 03-30-2015, 07:25 PM   #8
Senior Member
 
Newmar Owners Club
Nor'easters Club
Join Date: Jul 2011
Posts: 130
Original sensors (?)

Check out Snake River Electronics... "Acu-Gage Monitor System"
slowspokes1 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2015, 07:47 PM   #9
Senior Member
 
siggyd's Avatar
 
Freightliner Owners Club
Join Date: Aug 2005
Location: Chicagoland
Posts: 707
When I see this GIZMO, one question comes up..,.Why did they not use copper foil all the way , was it just to save 2 cents per sensor ???
Just solder the 2 wire's with a low wattage ,like 30 watt soldering iron.
Siggy
__________________
Siggy & Ursula.
2011 Newmar DSDP 4020 (no Tag, no DEF, 07 emission),
FTL XCR ,ISL 400,2015 Jeep Cherokee Limited, 4x4, V6, Active Drive II, BrakeBuddy
siggyd is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2015, 06:12 AM   #10
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7,502
Off hand given that the patches were originally riveted I would guess they sensor maker shipped a standard package. The MH maker then used the aluminum tape because it was easier and cheaper to make the bigger sensing pads then stuck the premade riveted patches to them. It works.
nothermark is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2015, 06:23 AM   #11
Senior Member - DIYer
 
Waiter21's Avatar


 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Nov 2014
Location: NW Ohio
Posts: 4,553
When I repaired mine, I went to the local hobby shop. They have self adhesive 12x12 sheet (and other sizes) that are various thicknesses. The stuff I got was a 4 pack, I think it was about $12.

In one tank I had to make it long (3 inches by 18 inches) I cut two lengths to come up with the 18 inches and soldered them together with a short piece of wire.

I soldered a piece of 22 guage wire to the sheet after I cut it. Cleaned the old stuff off the tank and stuck the new copper on. Worked like a champ.

Google :

"copper foil sheet adhesive backed" and look at the images.
__________________

__________________
1999 Fleetwood Southwind 35S (Ford F53 6.8L V10 4R100) - Toad 2003 Saturn Vue.
(www.1999Southwind.com)

It won't do MACH 2, but I can get a sandwich and take a pee.
Waiter21 is online now   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mfgr for side-camera/parts? RustyTools Monaco Owner's Forum 4 03-05-2015 07:44 AM
When/how to use a Jake brake jimbo2013 Class A Motorhome Discussions 45 12-14-2013 10:01 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.