Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-14-2006, 06:53 AM   #1
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Portage Lakes, Ohio
Posts: 40
Only one stage operates, no difference between hi & low. Anyone know the fix?
__________________

__________________
dan&donna is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-14-2006, 06:53 AM   #2
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Portage Lakes, Ohio
Posts: 40
Only one stage operates, no difference between hi & low. Anyone know the fix?
__________________

__________________
dan&donna is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2006, 07:01 AM   #3
Senior Member
 
Wayne R's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Winter Haven Brownsville, TX
Posts: 1,138
Cummins has a software update that fixes the problem. I had mine reprogrammed at DRR January of 05. There was a change to the ISL in 04 that went from hard wire to software activated and Cummins was slow releasing the upgrade.
__________________
Wayne & Kathy
05 Alpine 40FDQS #75330 Towing 24' car hauler, 2012 Spyder, 2003 Harley FatBoy
Wayne R is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2006, 07:15 AM   #4
Senior Member
 
Danny Gayhart's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Surprise, AZ, USA
Posts: 355
Welcome Dan&Donna

We are glad you found our forum. There are any number of members who may have an answer to your problem. Is the problem with your Jake Brake new or has it always worked this way? I believe there was a period of time where WRV was producing units with the one stage only Jake Brake. If you need to find a service facility, sounds like it would be a job for Cummins.

Claudia and I travel to your area every summer to visit family. We will be there after July 4th.
__________________
Danny & Claudia

2000 Alpine Millennium Edition
Danny Gayhart is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2006, 04:17 PM   #5
Senior Member
 
jerry davis's Avatar


 
Alpine Owners Club
Newmar Owners Club
Join Date: Oct 2005
Location: Fremont, Ca
Posts: 662
I have an 05 with the same problem. There were some coaches that did not have the hi/lo switch wired for two stages. WRV had mine checked at a local dealer. The wiring is correct. I now must take the coach to a Cummins dealer to have the system programed. Supposed to be a simple fix.....we'll see.

Jerry Davis
05-06FDDS
__________________
Jerry and Judy
Fremont, California
2017 Dutch Star 4018
toad 2012 Jeep Wrangler Sahara
jerry davis is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2006, 05:13 PM   #6
Senior Member
 
Wayne R's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Winter Haven Brownsville, TX
Posts: 1,138
The fix reuires a laptop and about 15 minutes for a tech to fix the problem.
__________________

__________________
Wayne & Kathy
05 Alpine 40FDQS #75330 Towing 24' car hauler, 2012 Spyder, 2003 Harley FatBoy
Wayne R is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cummins ISL drive train shudder with low Jake Brake setting Harry B Freightliner Motorhome Chassis Forum 3 05-02-2009 12:49 PM
Cummins isl 400 wouldnt start fidget Freightliner Motorhome Chassis Forum 4 06-18-2007 02:23 PM
Cummins ISL & Jake brake operation on cruise control? John_Canfield Winnebago Industries Owner's Forum 13 09-15-2006 06:58 AM
Coolant for Cummins ISL 400? Brent and Monica Alpine Coach Owner's Forum 10 04-23-2006 07:21 PM
Need help & advise: ,04 cummins ISL 400 HP CADUCEUS Winnebago Industries Owner's Forum 4 01-03-2005 08:35 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.