Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-09-2015, 02:41 PM   #1
Senior Member
 
ralph0808's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Tulsa, OK
Posts: 211
2005 40 FDQS Fuse Panel Locations??? Help

We are still having power problems and not able to locate all of the fuse panels. We have disconnected the house batteries and the chassis batteries, checked all fuses and breakers in the panel near bath. We have checked fuses in the battery compartment and still do not have 12vdc at the AC thermostat and the entry way lights and entry outside light. Service manager and tech's are trying to locate the hidden panel??? To check the fuses and just to know for the future, headlights, wipers, ceiling lights??
Thanks


Ralph
__________________

__________________
2005 Alpine 40 FDQS, 2011 Chevy Equniox, Ready Brute Elite Towbar, Ralph & Debbie with Sassie & Shelby
ralph0808 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-09-2015, 03:13 PM   #2
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: May 2008
Location: Ocala, FL
Posts: 240
Some of those things are powered through the Vansco module. Disconnecting the batteries then reconnecting will reset the Vansco if the internal breaker has tripped. Turning off the chassis switch resets it as well.
__________________

__________________
Jim & Sandy
2008 34' FDDS Alpine
Limited SE
JLMunsil is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 03:24 PM   #3
Senior Member
 
ralph0808's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Tulsa, OK
Posts: 211
I have disconnected both house and chassis batteries in attempt to reset the vansco system. Still no power to the entry light circuit at the door, or for the thermostat, also for the entry light switch for the ceiling lights.
Thanks



Ralph
__________________
2005 Alpine 40 FDQS, 2011 Chevy Equniox, Ready Brute Elite Towbar, Ralph & Debbie with Sassie & Shelby
ralph0808 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 05:42 PM   #4
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: Jun 2007
Posts: 222
Have you checked the fuse panel in the bathroom? The door lights get their power there.
__________________
Matt & Lorraine Moniz
'05-36MDDS Alpine / '14 Honda CRV
Sunnyvale, CA
zinom is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 06:23 PM   #5
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: Edmonds, WA
Posts: 587
The entry lights might be on the dash dimmer switch. That's how they're connected on our Apex.
__________________
Janet and Todd Legg
2006 Alpine Apex M-40FDQS #75594
2014 Honda CRV w/navi
Janet and Todd is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 06:58 PM   #6
Senior Member
 
ralph0808's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Tulsa, OK
Posts: 211
Yes, have checked the fuses in panel in bath area, all are good. The Service manager has bypassed the circuit and put a 12vdc at the switches and all is working. He is going to research further and so will I. He is supposed to pass the information onto me so I can correct the problem. But for now it is working. Thanks for all suggestions and I still would like to know where the fuse panel is for the circuit and the wipers, headlights & other things that may be fused. Thanks



Ralph
__________________
2005 Alpine 40 FDQS, 2011 Chevy Equniox, Ready Brute Elite Towbar, Ralph & Debbie with Sassie & Shelby
ralph0808 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 10:24 PM   #7
Senior Member
 
DrDaveMA's Avatar


 
Alpine Owners Club
Join Date: Jun 2007
Location: Cotuit, MA
Posts: 2,250
Ralph, when you disconnected the batteries were ALL lights on both the Vansco units out? If you did the disconnect during the day, the solar cells could have kept the units alive, the lights should tell you. In the cabinet in the bathroom, where the circuit breakers are located, there should be a solar controller, looks like this, up near the top of the cabinet.Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByiRV2 - RV Forum1420863720.492654.jpg
Views:	41
Size:	93.0 KB
ID:	83029


Sent from my iPad using iRV2 - RV Forum
__________________
Dave, Bobbi and Fenway
2005 38' FDTS Alpine Limited, 2016 Jeep Grand Cherokee Limited
Cape Cod, MA
DrDaveMA is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 10:38 PM   #8
Senior Member
 
ralph0808's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Tulsa, OK
Posts: 211
I will have to try it again and make sure of solar disconnect also, making sure also all vansco units power down & reset. Thanks



Ralph
__________________
2005 Alpine 40 FDQS, 2011 Chevy Equniox, Ready Brute Elite Towbar, Ralph & Debbie with Sassie & Shelby
ralph0808 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 10:44 PM   #9
Senior Member
 
DrDaveMA's Avatar


 
Alpine Owners Club
Join Date: Jun 2007
Location: Cotuit, MA
Posts: 2,250
If the lights do not all go out you could do the disconnect at the plug from the Vansco. The units have the program in RAM and will reload themselves.


Sent from my iPad using iRV2 - RV Forum
__________________
Dave, Bobbi and Fenway
2005 38' FDTS Alpine Limited, 2016 Jeep Grand Cherokee Limited
Cape Cod, MA
DrDaveMA is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2015, 05:48 PM   #10
Senior Member
 
ralph0808's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Tulsa, OK
Posts: 211
Everything seems to be working today, we left the dealership and I drove about 200 miles. The Alpine handles like a dream, the DW was even impressed at how well I seemed to relax and enjoy the ride. After I get it home I will do a complete reset of Vansco system, don't want to upset the cart now as long as everything keep working. Thanks folks for advise and help!
See you down the road!!



Ralph
__________________
2005 Alpine 40 FDQS, 2011 Chevy Equniox, Ready Brute Elite Towbar, Ralph & Debbie with Sassie & Shelby
ralph0808 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2015, 12:48 PM   #11
Senior Member
 
DrDaveMA's Avatar


 
Alpine Owners Club
Join Date: Jun 2007
Location: Cotuit, MA
Posts: 2,250
Ralph, glad to hear all is working properly. Each time the power is disconnected from the Vansco it is rebooted on power up and goes back to factory settings. Their are 2 Vansco units and either one can contain the WRV program, it will automatically propagate to both units.
__________________
Dave, Bobbi and Fenway
2005 38' FDTS Alpine Limited, 2016 Jeep Grand Cherokee Limited
Cape Cod, MA
DrDaveMA is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2015, 05:36 PM   #12
Senior Member
 
ralph0808's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Tulsa, OK
Posts: 211
Thanks guys, we have been enjoying the Alpine today. Everything is still working good and loving the Alpine. When I reach a good a location I will give it a reset. Thanks



Ralph
__________________

__________________
2005 Alpine 40 FDQS, 2011 Chevy Equniox, Ready Brute Elite Towbar, Ralph & Debbie with Sassie & Shelby
ralph0808 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cat, fuse, panel



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 Allegro Bay 34XB Wiring Diagrams/Water Pump Issue rogerkk Tiffin Motorhomes Owners Forum 12 04-10-2017 09:21 AM
under dash fuse panel wnbaggett Ford Motorhome Chassis Forum 6 01-08-2015 10:14 AM
Fuse panel RossB Travel Supreme Owner's Forum 11 12-18-2014 01:34 PM
95 bounder fuse panel? larryltrucks Class A Motorhome Discussions 2 09-01-2014 08:25 PM
Power Gear Jacks blowing fuse on 12v panel zzjea RV Systems & Appliances 3 08-25-2014 04:35 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.