Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-21-2005, 08:23 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 183
I have been assured that the sat receiver that is being put in the Apex will work with either Dishnet or DirectTV. Has anyone attempted to go Dishnet? Also does it have digital recording capabilities?
Thanks,
Lyle
__________________

__________________
Lyle & Cathy Fuller
06 Apex 40FDQS
Datastorm #3481
Lyle & Cath is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-21-2005, 08:23 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 183
I have been assured that the sat receiver that is being put in the Apex will work with either Dishnet or DirectTV. Has anyone attempted to go Dishnet? Also does it have digital recording capabilities?
Thanks,
Lyle
__________________

__________________
Lyle & Cathy Fuller
06 Apex 40FDQS
Datastorm #3481
Lyle & Cath is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2005, 09:55 AM   #3
Junior Member
 
Rich Ellis's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4
Hello!

Congratulation again on your new Apex! The guys at Alpine tell me they can reprogram the king dome to work with Dish or Direct. The receiver my have to be changed. The current receivers are not digital recorders.
__________________
Rich Ellis is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2005, 05:14 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 183
Well hi Rich,
glad to see you joined the forum, welcome.
If I change receivers to one with recording capabilities will they be able to program that into the solitary remote?
__________________
Lyle & Cathy Fuller
06 Apex 40FDQS
Datastorm #3481
Lyle & Cath is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2005, 03:53 PM   #5
Senior Member
 
Stretch's Avatar


 
Join Date: May 2004
Location: cayucos, ca
Posts: 1,127
Dont know about the High Def units, so cant comment. However we have had both Direct system and now have Dish system. Dish has a DVR available and it works well. How ever!! I will soon be switching back to Direct. The Dish system does not lend itself well to an Rv envirenment. That is because Dish requires your receiver to automatically switch between satellites 119 and 110. Since part of the programs are on each of the satellites. We have a KVH in motion dish and have had others as well and none of them seem to respond well to the signal put out by DISH sattelites, that is, the signal that tells your receiver to switch when you change channels is not designed for the moveable type
rv system. Hope that makes sense. Also When using DISH you have to put up with waiting while the program guide updates. This can take 2 minutes or more. Direct does not work this way. If some one disagrees with me on this, let hear it. I can learn from them.
__________________
Ross Starkenburg
2017 Newmar Dutch Star 4369. Spartan chassis w/full disc brakes. 2015 Jeep Grand Cherokee toad
Stretch is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2005, 08:13 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 183
Stretch,
Thanks for your response and it isertainly something to consider. I must say that we had one "heck" of a time getting dish to work properly. Switching between 119 and 110 was a major hassle until they spent about 8 hrs and replaced just about everything at a rally then it worked very well and we have had not a problem since.Does DirectTV have 2 sats or?
__________________
Lyle & Cathy Fuller
06 Apex 40FDQS
Datastorm #3481
Lyle & Cath is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2005, 04:19 AM   #7
Member
 
ggbanks's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2004
Posts: 47
Send a message via Skype™ to ggbanks
Lyle & Cath, DirectTV uses 3 sats, 101 for the majority of stations, 119 for Local channels, & 110 for the high def channels which are very limited at this time. We have a Tracstar inmotion dish on our unit. http://www.tracstar.net/
__________________
ggbanks is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 11:41 AM   #8
Senior Member
 
Stretch's Avatar


 
Join Date: May 2004
Location: cayucos, ca
Posts: 1,127
I agree with george on the three sats. one is for all stations but local the other is for spot beams for local stations that you cannot receive but in your local area, (although I seem to be able to get the locals all over the west coast), and the other is for High Def. So really most everything is on one channel with Direct.
__________________
Ross Starkenburg
2017 Newmar Dutch Star 4369. Spartan chassis w/full disc brakes. 2015 Jeep Grand Cherokee toad
Stretch is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 05:27 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 183
I think I will try it with dish first since we have it at our home base also making it fiscally prudent. I get New York and Denver and local on my batwing so we get three different time zones making it a blessing with the new fall line up.
__________________

__________________
Lyle & Cathy Fuller
06 Apex 40FDQS
Datastorm #3481
Lyle & Cath is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dishnet receiver switch didn't work//Resolution B.C. Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 4 06-21-2008 07:15 AM
DishNet distant networks Basil Shannon Alpine Coach Owner's Forum 28 08-10-2007 03:59 AM
Dishnet in RV?? Tom Sauls Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 6 04-07-2007 03:35 PM
DishNet distant networks Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 28 12-31-1969 07:00 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.