Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-02-2011, 11:36 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Saratoga, CA
Posts: 199
Lost power for Vacuum outlet?

2004 34'
I have lost power at the outlet where the Vacuum plugs into, just inside the basement. I cut all power to reset the system, check main breakers in bathroom area, checked the fusses in the box behind the batteries and pulled the cover by the front door. Seems everything else is working.
What am I missing?
__________________

__________________
Dan and Patty
"04" Alpine 34' FDDS
Saratoga, CA
Mule Skinner is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-03-2011, 12:46 AM   #2
Senior Member
 
Skip426's Avatar


 
Join Date: Apr 2011
Location: Powell River, B.C.
Posts: 14,972
Possible wired in through a GFI plug some where , next step would be to trip and reset all GFI's, Good luck.
__________________

__________________
99DSDP 3884, Freightliner, XC, CAT 3126B, 300 HP /ALLISON 3060
2000 Caravan toad, Remco & Blue Ox.
Skip426 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2011, 11:01 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Saratoga, CA
Posts: 199
Quote:
Originally Posted by Skip426 View Post
Possible wired in through a GFI plug some where , next step would be to trip and reset all GFI's, Good luck.
Skip426,
Now that you said that, made me think, why is my night light at the bathroom sink not on?
Pushed the reset and power is restored.
This site is great!

Thanks Skip426!!!
__________________
Dan and Patty
"04" Alpine 34' FDDS
Saratoga, CA
Mule Skinner is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2011, 08:11 PM   #4
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: May 2008
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,226
FWIW - Mine is plugged into a receptacle in the basement in the large smarbed on the drivers side midships. I never thought it was hooked into GCFI, but that makes lots of sense. Thank you for the information. Would never have thought to check those.
__________________
Monty & Janet - 2007 Alpine APEX 40 MDTS
S/N - 75715 - Retired - Master Certified RV Tech
Old Rv'er is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 12:37 AM   #5
Senior Member
 
Skip426's Avatar


 
Join Date: Apr 2011
Location: Powell River, B.C.
Posts: 14,972
Quote:
Originally Posted by Old Rv'er View Post
FWIW - Mine is plugged into a receptacle in the basement in the large smarbed on the drivers side midships. I never thought it was hooked into GCFI, but that makes lots of sense. Thank you for the information. Would never have thought to check those.
Every 110 outlet in my coach is wired through a GFI, and it's on my to do list to map out each circuit , so I don't have to race around to them all , the next time one trips.
__________________
99DSDP 3884, Freightliner, XC, CAT 3126B, 300 HP /ALLISON 3060
2000 Caravan toad, Remco & Blue Ox.
Skip426 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 02:10 AM   #6
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: May 2008
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,226
So far none of mine have tripped. I could push the test circuit and see which ones work and which ones don't. Figure the bathroom one kills the kitchen, maybe the bedroom. Don't know if the two in the living room go out. Know they are not on the inverter, at least the front one is not, the middle one is. Have to check, another project.
__________________

__________________
Monty & Janet - 2007 Alpine APEX 40 MDTS
S/N - 75715 - Retired - Master Certified RV Tech
Old Rv'er is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shore Power and EMS Question... fansill Fleetwood Products Owner's Forum 5 06-20-2011 05:28 PM
Lost All DC Power Outlets Park Gulf Stream Owner's Forum 5 03-11-2011 04:17 PM
Lost power to the monitor panel Wadester Damon 1 12-23-2010 11:37 AM
Lost power going up hill - any help? MountainMan4 Newmar Owner's Forum 6 05-06-2010 07:05 AM
lost power steering ninos Freightliner Motorhome Chassis Forum 4 05-05-2010 06:27 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.