Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-22-2009, 09:47 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Yuma, Arizona & Eagle Point, OR
Posts: 121
Noise in upper front end of gen slide

I was getting ready to leave Verde Valley TT and as I walked by the front end of the coach I heard a noise like a motor running. It is a small pump of some kind that has something to do with the dash A/C unit. It only runs when dash A/C unit is on. The pump is hanging by the wires hooked to it. I do not see where it is to be mounted. The A/C works fine but I don't think it is very good hanging by it's wires. Anyone know the purpose of this pump and where it is to be mounted?
__________________

__________________
2008 Alpine 40FDQS Limited SE
2006 Jeep Wrangler Unlimited 2D 4X4
2014 Buick Enclave
Alpine Road Warrior is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-22-2009, 11:48 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Auburn, CA, Havasu, AZ & Mulege, BCS
Posts: 5,217
Sounds like the vacuum pump that has a plastic ball about 4" diameter attached; the ball is the vacuum tank. Vacuum is used to power the switch that changes the AC/heater settings. Mine is mounted to the firewall above the bottom lip of the top cap and over close to the D.S. fuel fill.
__________________

__________________
Baja-tested '08 2-slide 36'
Alpine: The Ultimate DIY'er Project
EngineerMike is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 01:36 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Yuma, Arizona & Eagle Point, OR
Posts: 121
Thanks Mike I will see if I can bend my neck that far and get it back in place.
__________________
2008 Alpine 40FDQS Limited SE
2006 Jeep Wrangler Unlimited 2D 4X4
2014 Buick Enclave
Alpine Road Warrior is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 03:50 PM   #4
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: Dec 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,100
Make sure that the vacuum tube has not been damaged by the pump hanging on it. If there are any leaks in the tube, the pump will run all of the time the AC/heater/vent is on. When all is well with the system, no leaks, the pump shuts off after the proper vacuum is reached.
__________________
Dale Gerstel
AMG GTS
Las Vegas, NV
Had: 2007 Limited SE 40fdts
dgerstel is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 03:55 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Yuma, Arizona & Eagle Point, OR
Posts: 121
Thanks Dale, I will check that out. It was running all the time the A/C was on.
__________________
2008 Alpine 40FDQS Limited SE
2006 Jeep Wrangler Unlimited 2D 4X4
2014 Buick Enclave
Alpine Road Warrior is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 04:17 PM   #6
Senior Member
 
Rick J Fisher's Avatar
 
Alpine Owners Club
Join Date: May 2008
Location: Chatsworth CA
Posts: 166
Check this thread for a discussion on vacuum pump system leaks.

2004 AC control panel problem
__________________
Rick J Fisher, BW is Judy
2007 Alpine 34FDDS Limited SE
2003 Jeep Rubicon or a 1995 Toyota Tacoma
Rick J Fisher is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 04:20 PM   #7
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: Dec 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,100
It the pump was hanging on the wires only, then it might have just pulled off of the tube.
Make sure that the rubber grommets/feet are not missing and don't over tighten the fasteners. It is mounted sort of like our water pumps. If the pump is mounted too solid, it will make a lot of noise.
__________________

__________________
Dale Gerstel
AMG GTS
Las Vegas, NV
Had: 2007 Limited SE 40fdts
dgerstel is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slide Thumping Noise When Retracting Tampa Realtor Winnebago Industries Owner's Forum 3 03-30-2008 06:12 AM
Front end alignment near Gettysburg dshogman Alpine Coach Owner's Forum 2 09-17-2007 11:14 AM
front slide adjustment Stubborn Newmar Owner's Forum 6 06-09-2007 05:31 AM
Workhorse Front End Noise azstarr MH-General Discussions & Problems 9 06-27-2006 09:41 PM
Wind Noise - Front Door D & D Rich Alpine Coach Owner's Forum 9 08-11-2005 09:25 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.