Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-30-2006, 02:33 PM   #1
Senior Member
 
chris cross's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: LAKE POWELL
Posts: 326
Is there an approximate psi that there should be given level ground, 1600rpm, new oil and filter? I'm showing just over 50. Thanks
__________________

__________________
CHRIS & DEBI CROSS

40' 2004 ALPINE COACH FDTS
chris cross is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-30-2006, 02:33 PM   #2
Senior Member
 
chris cross's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: LAKE POWELL
Posts: 326
Is there an approximate psi that there should be given level ground, 1600rpm, new oil and filter? I'm showing just over 50. Thanks
__________________

__________________
CHRIS & DEBI CROSS

40' 2004 ALPINE COACH FDTS
chris cross is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2006, 03:03 PM   #3
Member
 
Indio's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tenaja, California
Posts: 92
Chris:

About a needle over fifty is exactly where my guage hovers. Assuming that since it has been there from the beginning, that is what it is supposed to read. I changed to a synthetic oil and HD filter, same/same............ who knows?

Regarding your previous post on loss of power..... I had the exact same senerio that would come and go periodically until it just went. I would tap on the guage just like you did......... feel okay that you are not the Lone Ranger. Not sure if it could be the same or not, my problem ended up being a surge guard about the size of a small cigar located on the passenger side of the motor. It protected the engine ECM, and every time it would act up, I would loose the boost on the turbo. It was a simple inexpensive fix, and determined by the code saved form the idiot light. Since, I carry a spare.

good luck,

Walt
__________________
Walt / Julie Darden

2004 Alpine 40FDTS
Indio is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2006, 09:35 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 437
After mine warms up it shows about 50 under the same conditions. Cold it shows about 80.
__________________
Steve
'01 Alpine 36 FDDS
SteveS is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2006, 04:16 PM   #5
Senior Member
 
chris cross's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: LAKE POWELL
Posts: 326
Thanks SteveS & Indio:
I feel ok about the oil pressure but not so good about the loss of power. It happened again this am. after a for sure warm up to operating temp. On the highway in northern NM. she would not exceed 55. I slowed to 45, put cruise on and worried for what seemed like 10 min. but was probably much less and tried again with no problem. We are getting close to Colorado. Won't be able to see a Cummins tec for a code evaluation for some time. These 10,000' passes ahead are a concern.
__________________
CHRIS & DEBI CROSS

40' 2004 ALPINE COACH FDTS
chris cross is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8.1 L Oil Pressure? GLWilliams58 Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 7 09-02-2007 11:15 PM
No oil pressure JCM Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 14 06-07-2007 10:29 AM
OIL PRESSURE ichn2go Winnebago Industries Owner's Forum 7 12-13-2005 05:11 AM
oil light warning on, owner says oil pressure is ok? Drives Mopars Class A Motorhome Discussions 4 09-13-2005 05:56 AM
OIL PRESSURE Winnebago Industries Owner's Forum 11 12-31-1969 07:00 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.