Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-05-2007, 03:15 PM   #1
Senior Member
 
DCTENT's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Nov 2006
Location: Young America, Minnesota
Posts: 365
I have 2006 Apex, I have had problems with Generator shutting down, Not being able to start it from the Dash, Need to slide Gen out & start it there , But will only run for 20 seconds, Have had it in to Cummins Coach Care 4 times, They get it running but as soon as we get few Miles away it shuts down, I have another appointment at C.C. this Monday, Anyone out there had a similar problem?..
Thanks Dave In Minnesota!
__________________

__________________
45' Newmar Essex, Towing 24' Trailer, 2007 Mini Cooper Conv as well as Street Legal Golf Cart inside.
Anyone wanna play Golf??.
DCTENT is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-05-2007, 03:15 PM   #2
Senior Member
 
DCTENT's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Nov 2006
Location: Young America, Minnesota
Posts: 365
I have 2006 Apex, I have had problems with Generator shutting down, Not being able to start it from the Dash, Need to slide Gen out & start it there , But will only run for 20 seconds, Have had it in to Cummins Coach Care 4 times, They get it running but as soon as we get few Miles away it shuts down, I have another appointment at C.C. this Monday, Anyone out there had a similar problem?..
Thanks Dave In Minnesota!
__________________

__________________
45' Newmar Essex, Towing 24' Trailer, 2007 Mini Cooper Conv as well as Street Legal Golf Cart inside.
Anyone wanna play Golf??.
DCTENT is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2007, 05:15 PM   #3
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: Dec 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,100
I had a situation where the gen would start and run seconds and shut down, but only intermittently, mainly after driving the coach. If I turned off the circuit breaker on the gen it would run OK. Problem turned out to be small coolant leak from heater hose above the gen. Coolant would drip on to the top of the gen and down into the circuit breaker causing the problem.

Dale
__________________
Dale Gerstel
AMG GTS
Las Vegas, NV
Had: 2007 Limited SE 40fdts
dgerstel is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2007, 06:58 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Washington State
Posts: 866
Have you changed the fuel filter reguarly and made sure you don't have small fuel leaks. This was my problem once. Another was not enough coolant and it shut down for that reason when it got a little warm.

Just suggestions--
__________________
Former Owner, 2006 36MDDS
2010 Arctic Fox 22GK Travel Trailer
2007 Toyota Tundra
OldForester is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2007, 06:22 AM   #5
Moderator Emeritus
 
Cruzer's Avatar


 
Join Date: Oct 2002
Location: Sheboygan, WI
Posts: 4,901
There have been a few Onan owners who have had issues with bad high-temperature coolant sensors. It thinks it's getting too hot and shuts it down. One the sensor is replaced it works fine.
__________________
Mark & Leann Quasius
2016 Cornerstone 45A
2007 Allegro Bus 42QRP (Sold)
2012 Jeep Wrangler Unlimited - Rubicon
Cruzer is online now   Reply With Quote
Old 09-06-2007, 07:59 AM   #6
Senior Member
 
swansnest's Avatar
 
Alpine Owners Club
Join Date: Aug 2005
Location: North Tustin, CA
Posts: 320
Dave - We had similar problems with the gen on our 07 Apex - We were getting so frustrated after taking it in to CC repeatedly and even to an RV dealer who couldn't figure out the problem. CC finally replaced the fuel pump and it has worked perfectly ever since (8 months)!
__________________
The Swans
2007 ALPINE APEX 40'MDTS
#75710.
swansnest is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2007, 07:20 PM   #7
Senior Member
 
jerry davis's Avatar


 
Alpine Owners Club
Newmar Owners Club
Join Date: Oct 2005
Location: Fremont, Ca
Posts: 662
Amazing how many different causes there are for this problem. We had the exact same problem. Ended up being a loose wire in the stator system.

Good luck.
__________________
Jerry and Judy
Fremont, California
2017 Dutch Star 4018
toad 2012 Jeep Wrangler Sahara
jerry davis is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2007, 04:53 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: South Carolina
Posts: 307
We are now having the same symptoms with our generator--won't stay on over one minute. At least we'll have a lot of suggestions of things to try.

Bev and Bud
06 36 FDDS
__________________
Buddy and Beverly is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2007, 04:51 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: South Carolina
Posts: 307
Our generator problem seems to have self-corrected. This morning Buddy went out to start it, and it seemed just fine. This afternoon he went and tried again, and it seemed fine. He is still shaking his head about something "reprogramming itself." But I guess that happens with other electronics as well. Justing them down and leaving them for a while seems to do the trick. Anyway, hope this is a true fix.

Bev and Bud
__________________

__________________
Buddy and Beverly is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Onan generator problem Bmarsh MH-General Discussions & Problems 2 08-06-2008 04:02 PM
Onan LP Generator problem tom & cc Monaco Owner's Forum 6 06-12-2008 07:25 AM
Onan Generator Problem jadams RV Systems & Appliances 2 03-30-2007 03:52 AM
Onan Generator Problem 5th Wheel Discussion 10 12-31-1969 07:00 PM
Onan LP Generator problem RV Systems & Appliances 6 12-31-1969 07:00 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.