Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-19-2013, 12:09 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Auburn, CA, Havasu, AZ & Mulege, BCS
Posts: 5,217
Power out to HWH Room Switches

This is on a 2006 MDDS on its way to Texas from SoCal, now south of Phoenix. Leveling pad in console drawer is still working, jacks operate through pad.
Both room slide switches produce zero action. Problem started while extending kitchen slide; slide went out till it hit a cleverly placed obstruction behind driver's chair, may have busted some wood work, but the slide stopped abruptly, doesn't work by rocker switch now & neither does the bedroom closet slide.

Anybody know if there is a fuse for power to the room switches, and if so, where to look on a 2006-ish?
Any other theories? Thanks.
__________________

__________________
Baja-tested '08 2-slide 36'
Alpine: The Ultimate DIY'er Project
EngineerMike is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-19-2013, 03:29 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Auburn, CA, Havasu, AZ & Mulege, BCS
Posts: 5,217
Update-
Jacks don't operate by pump, they retract w/pad "Store" function.
Slides- with pump running & 1/4" hex nut on solenoid valve(s) backed out, slide does not move. Either one, same condition fore & aft.
Its as though pump is circulating fluid w/in the manifold but not out to any valve.
Thanks again.
__________________

__________________
Baja-tested '08 2-slide 36'
Alpine: The Ultimate DIY'er Project
EngineerMike is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2013, 03:54 PM   #3
Senior Member
 
Pelledan's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 334
Mike,

Try looking through the on-line service manuals available on HWH's website. Find your system's manual and see if it can help you.

Dan
HWH Service Manuals
__________________
Pelledan is online now   Reply With Quote
Old 10-19-2013, 05:53 PM   #4
Senior Member
Commercial Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: behind the steering wheel
Posts: 996
sounds likt the shuttle valve is stuck
__________________
azpete is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2013, 07:21 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: May 2004
Location: Auburn, CA, Havasu, AZ & Mulege, BCS
Posts: 5,217
I'm starting to think shuttle valve also. The original pump-no-run problem might also be an intermittent pump solenoid.
__________________
Baja-tested '08 2-slide 36'
Alpine: The Ultimate DIY'er Project
EngineerMike is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
hwh, power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.