Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-29-2008, 09:49 AM   #1
Senior Member
 
Rusty Bear's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Big Bear, Ca
Posts: 295
My 5.7 Shurflo pump (#4) just quit. It was working fine, while preparing the coach for my son and his wife who stayed in the coach during the Christmas holidays. I turned on the pump and it started then quit. I had to move the coach later that day and thinking maybe I had an air bubble, tried the pump again. When we turned the pump on it worked fine. Later that day when my son arrived and tried to use the water the pump quit again. I have 3/4 tank of water. ???? The water works fine when connected to city water, without pump.
Maybe itís time to change brands of pump???
__________________

__________________
Jim & Vivian
2007 Alpine Apex
40FT FDFS #75725
Rusty Bear is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-29-2008, 09:49 AM   #2
Senior Member
 
Rusty Bear's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Big Bear, Ca
Posts: 295
My 5.7 Shurflo pump (#4) just quit. It was working fine, while preparing the coach for my son and his wife who stayed in the coach during the Christmas holidays. I turned on the pump and it started then quit. I had to move the coach later that day and thinking maybe I had an air bubble, tried the pump again. When we turned the pump on it worked fine. Later that day when my son arrived and tried to use the water the pump quit again. I have 3/4 tank of water. ???? The water works fine when connected to city water, without pump.
Maybe itís time to change brands of pump???
__________________

__________________
Jim & Vivian
2007 Alpine Apex
40FT FDFS #75725
Rusty Bear is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2008, 12:16 PM   #3
Senior Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Oct 2003
Location: Solon, Ohio USA
Posts: 424
Send a message via ICQ to W8RLM
Rusty,

If yo can get to the pressure switch, try shorting it. If the pump continues to run, then that's the culprit.

Happy New Year

W8RLM - Bob
__________________
2006 Winnebago Journey, Model 39K, 2013 Dodge Dart
W8RLM is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2008, 01:32 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: May 2008
Location: Washington
Posts: 101
Sounds like you may have a air lock. Go to the faucet in the bathroom sink and open the facuet start the pump bleed the air and continue with all facuets and shower one at a time. Hope this helps works for me when the same thing happens
__________________
Tom and Sue
2005 Alpine FDQS
tinytom is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2008, 03:29 PM   #5
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: Dec 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,100
Good chance that the voltage to the pump is low. This can cause the pump to fail prematurely.
__________________
Dale Gerstel
AMG GTS
Las Vegas, NV
Had: 2007 Limited SE 40fdts
dgerstel is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shurflo 5.7 Pump Failure Jim A Alpine Coach Owner's Forum 30 04-17-2008 01:57 PM
Shurflo water pump failure jerry davis Alpine Coach Owner's Forum 21 12-02-2007 04:15 PM
5.7 Shurflo Water Pump Bob (WA0MQE) Fleetwood Products Owner's Forum 4 03-30-2007 09:54 AM
Shurflo 5.7 water pump surging wagonmaster2 Winnebago Industries Owner's Forum 12 04-25-2005 05:12 AM
ShurFlo 5.7 Pump Just Quit RV Systems & Appliances 4 12-31-1969 07:00 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 04:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.