Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-04-2015, 06:31 PM   #1
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: May 2008
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,226
Smart Wheel

Was leaving the house for my farm in the MH, fast idle was engaged, and when I stepped on the brake the fast idle quit (normal operation), I then realized I need to do some more stuff so turned cruise back on and then hit the res button, nothing. I have the Silverleaf display and normally I get a little C with a circle around it showing cruise is ON. It now does not display, cruise does not work, wipers only cycle once per button push, don't think the headlight buttons work, and have not checked the horn. I have recycled the master switches, no change.

I pulled the panel off the passenger side front, the fuse for the smart wheel controller is fine, no wires are loose so at a loss.

I have not gone through the list of test in the service manual, but I have the manual, and will do that sometime this coming week. Any out of the box suggestions would be helpful.
__________________

__________________
Monty & Janet - 2007 Alpine APEX 40 MDTS
S/N - 75715 - Retired - Master Certified RV Tech
Old Rv'er is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-07-2015, 06:20 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 8
Smart Wheel

Had the same problem. Turned off all battery switches, disconnected shore power, turned off inverter, waited 10 minutes......now it works. No more problems.
__________________

__________________
oldcarr is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2015, 09:22 PM   #3
Senior Member
 
DrDaveMA's Avatar


 
Alpine Owners Club
Join Date: Jun 2007
Location: Cotuit, MA
Posts: 2,250
Be sure to also disconnect the solar panel(s) if you have them.


Sent from my iPad using iRV2 - RV Forum
Dave, Bobbi and Fenway
__________________
Dave, Bobbi and Fenway
2005 38' FDTS Alpine Limited, 2016 Jeep Grand Cherokee Limited
Cape Cod, MA
DrDaveMA is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Smart Wheel control box location Dsallach Monaco Owner's Forum 8 06-07-2014 06:58 AM
Wheel Nut Torque redcow Excel Owner's Forum 5 06-07-2014 12:50 AM
How do you secure your spare tire & wheel? seb1899 iRV2.com General Discussion 7 05-26-2014 08:43 PM
Which stem belongs to inner rear drive wheel? Deek Newmar Owner's Forum 3 05-21-2014 08:48 AM
Freightliner Smart Wheel brian-nicola Fleetwood Products Owner's Forum 9 02-04-2014 10:14 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.