Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-29-2005, 05:45 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 29
While at the Desert Rat Rally my hot water all of a sudden started smelling real bad. It was like sulphur (rotten eggs). I flushed the hotwater tank and it seems to be better. Does anyone know what causes this problem?

The motor home was loaded with water from Yuma AZ which is not the best in the world.

Any info would be appreciated.
__________________

__________________
Alpiner is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-29-2005, 05:45 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 29
While at the Desert Rat Rally my hot water all of a sudden started smelling real bad. It was like sulphur (rotten eggs). I flushed the hotwater tank and it seems to be better. Does anyone know what causes this problem?

The motor home was loaded with water from Yuma AZ which is not the best in the world.

Any info would be appreciated.
__________________

__________________
Alpiner is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2005, 06:26 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Tucson, AZ, USA
Posts: 110
Here's one article. A search will produce many more on the subject. Art

http://www.monacocoach.com/service/t...3/1_09_03.html

Some recommend chlorene, but Atwood uses 2 parts vinegar, 4 parts water.
__________________
1996 Bounder 28T
---P* VXPP58A---
ArtB is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2005, 04:55 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 29
ArtB Thanks for the response, I flushed the tank with better water and it seems ok.
__________________
Alpiner is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2005, 05:26 PM   #5
Senior Member
 
RV Roadie's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Bossier City LA
Posts: 179
Go here for why it stinks:
http://ianrpubs.unl.edu/water/g1275.htm

Use a good sanitizing solution as you can find here with a search, and your problems are over, until you get similar well water again.

No big deal, and not toxic per se.
__________________
RV
USAF Ret. 1971-1998
http://www.rvroadie.com
RV Roadie is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2005, 03:48 PM   #6
Senior Member
 
Danny Gayhart's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Surprise, AZ, USA
Posts: 355
How long has it been since you checked the anode in your hot water tank?

Danny
__________________
Danny & Claudia

2000 Alpine Millennium Edition
Danny Gayhart is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2005, 08:03 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 29
I bought a new 0ne to put in when I flushed the tank, however the old one was like new so I did not change it.

Every thing seems to be ok after the flush.


thanks everone for the response!
__________________

__________________
Alpiner is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Water leaking from hot water heater marciegirl 5th Wheel Discussion 10 09-02-2008 03:15 PM
Suburban hot water heater not hot enough ?? rvtips Monaco Owner's Forum 4 08-11-2007 05:25 AM
Hydro-hot too smelly!!! Audrey & John Alpine Coach Owner's Forum 38 03-24-2006 10:53 AM
Atwood Hot Water Heater Not Hot GG1 Winnebago Industries Owner's Forum 3 07-11-2005 05:25 PM
Atwood Hot Water Heater Not Hot RV Systems & Appliances 3 12-31-1969 07:00 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.