Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-03-2008, 07:24 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Dayton-Florida
Posts: 15
Has anyone had the Vansco for the chassis not have electrical power? My Vansco panel has no power to it. Would there be a relay to power it up?
__________________

__________________
JimAndLorene is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-03-2008, 07:24 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Dayton-Florida
Posts: 15
Has anyone had the Vansco for the chassis not have electrical power? My Vansco panel has no power to it. Would there be a relay to power it up?
__________________

__________________
JimAndLorene is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2008, 07:55 AM   #3
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: Dec 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,100
Jim,

Make sure that the chassis battery switch is on and that those batteries are not dead. I do not know of any fuse to the Vansco module. If it still has no power it may be bad, both of my modules failed. Give Vansco a call and talk to tech support. The module is quite easy to replace.
__________________
Dale Gerstel
AMG GTS
Las Vegas, NV
Had: 2007 Limited SE 40fdts
dgerstel is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 05:47 AM   #4
Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: Jul 2009
Posts: 95
Check and make sure the plug is pushed all the way on.I've had mine come loose a couple times.
__________________
APEXMAN is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 06:41 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Dayton-Florida
Posts: 15
I found the batteries having only 3 volts, I have a charger on the chassis batteries & hope to get the Vansco powered up. I thought the battery boost switch would work to start the coach, but it did nothing.
__________________
JimAndLorene is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 07:17 AM   #6
Senior Member
 
jerry davis's Avatar


 
Alpine Owners Club
Newmar Owners Club
Join Date: Oct 2005
Location: Fremont, Ca
Posts: 662
I have had this happen to me. The chassis batteries are the ones that power the Vansco unit. If they are dead the coach will not fire up. In a pinch, you can jump the chassis batteries with the house batteries and then use the boost switch.

Now the question is why were your chassis batteries dead. You might check the thread down the page on chassis batteries.
__________________
Jerry and Judy
Fremont, California
2017 Dutch Star 4018
toad 2012 Jeep Wrangler Sahara
jerry davis is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 07:23 AM   #7
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: Dec 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 1,100
Jim,

The chassis batteries power the Vansco system. See this post for information.

Batteries

and the one Jerry mentioned

Chassis battreies
__________________

__________________
Dale Gerstel
AMG GTS
Las Vegas, NV
Had: 2007 Limited SE 40fdts
dgerstel is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vansco lights two sailors Alpine Coach Owner's Forum 9 12-24-2013 11:24 PM
Vansco Module Schematics EngineerMike Alpine Coach Owner's Forum 3 02-02-2009 01:38 PM
Help! Vansco problem Rick Coleman Alpine Coach Owner's Forum 5 09-20-2008 10:52 PM
Vansco VMM gator67 Alpine Coach Owner's Forum 1 09-29-2007 12:11 PM
Vansco Input/Output 1peddler Alpine Coach Owner's Forum 3 06-21-2007 06:01 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.