Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-14-2009, 10:01 AM   #1
Senior Member
 
dshogman's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 341
Voyager monitor going dark

Has anyone else had this problem: from time to time, the monitor just goes dark, nothing showing. This has been going on for some time now. Yesterday, in addition to going dark, a few time, it also got dark but still showed the view out the back, lots of flickering also.
I had the connections at the camera checked as well as the monitor itself. Does anyone know if/where there are other connectors between the camera and the monitor?
Thanks.
__________________

__________________
David Horn, TX; 2014 40ft Phaeton QTH; 2014 Mazda CX5; 2013 Can-AM Spyder RT-S on TandemTow trailer; Traveling with Ringo (an English Cocker)
dshogman is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-14-2009, 10:28 AM   #2
Member
 
RickNB's Avatar
 
National RV Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Nov 2008
Location: New Brunswick Canada
Posts: 62
Had a similar problem but mine eventually went totaly dead. I had to trace the cable from the monitor back to the kick plate by the drivers left foot. There I found the point where the connections are made for the 12 volt supply as well as the reverse trigger voltage. The plug on the end of the extension coming from the monitor had pulled apart, all I had to do was push it back together and make sure the locking pin was engaged this time. Biggest job was finding this darn thing. Hope this helps.
Rick
__________________

__________________
T370 Tropical Cat350
RickNB is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2009, 11:19 AM   #3
Senior Member
 
takepride's Avatar
 
Alpine Owners Club
Join Date: Aug 2007
Location: Long Beach, CA
Posts: 1,563
I, too had that problem on my old Vectra. I'm now having a problem with the night vision part.

Yours sounds like a connection problem, as I thought mine was. After tracing all the wiring and connectors, I could not find a problem.

So, as I did before, I will take it to:

LTM Electronics
18242 Enterprise Lane
Huntington Beach, CA 92648

www.LTM1.com

Last time they rebuilt the circuit board, including 62 diodes and other thingies for $75. That camera still works (according to the new owners). LTM says that those cameras (the silicon) start "melting" after a few years and need to be rebuilt. It was cheap, I was happy. They like you to bring them the camera, not the coach.
__________________
2003 Alpine 40FDTS (400HP)
Long Beach, CA
takepride is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2009, 09:57 AM   #4
Member
Commercial Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 93
I represent ASA Electronics, the producer of the JENSEN brand of televisions, stereos, and speakers and the Voyager brand of observation monitors and cameras. At ASA, we strive to provide excellent customer service and product satisfaction and would like to offer some assistance in this matter.

We will need additional information in order to answer your questions. It would be best for you or your dealer to call us for more troubleshooting. You can reach us on our toll free technical support line at (877) 845-8750. We are available M-F 8:00 AM until 6:00 PM EDT.

We look forward to hearing back from you.
__________________
ASA Electronics - JENSEN, Voyager, iN-Command & Advent Tech Support Team
JENSENRVdirect is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2009, 12:52 AM   #5
Senior Member
 
Alpine Owners Club
Join Date: May 2008
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,226
JensenRVDirect - My jensen radio won't keep the satalite selection, when I try to tune into a channel, it just goes brank, and no sound comes out, the other functions work fine. Any ideas. It's not a deal killer, but since we have a sirius account for the toad, my though was to add this radio as well, so we could enjoy it in the coach heading down the road. Now, alpine might have not hooked up the antenna for it either. If it's not something simple, I will just hook up my portable radio I used in the pickup.
__________________
Monty & Janet - 2007 Alpine APEX 40 MDTS
S/N - 75715 - Retired - Master Certified RV Tech
Old Rv'er is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2009, 05:25 AM   #6
Senior Member
 
mrschwarz's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Texas Boomers Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Jul 2006
Posts: 876
Send a message via Skype™ to mrschwarz
I purchased my new motorhome in April. I am on the 3rd Voyager monitor. For the past 2 trips, it intermittently goes black, with a skinny white line right up the middle. If I shut it off for a while, it will come back on.

Since I have gone through 3 monitors in less than 6 months, when I take it back to the dealer AGAIN, I am planning to ask they replace it with a different brand, or a different model, at the least. There's a problem with a faulty design, quality control, or dealer installation.
__________________
Michael
2017 Allegro Bus 45OPP, Cummins ISL 450, Allison 3000
mrschwarz is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2009, 12:36 PM   #7
Member
Commercial Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 93
Quote:
Originally Posted by Old Rv'er View Post
JensenRVDirect - My jensen radio won't keep the satalite selection, when I try to tune into a channel, it just goes brank, and no sound comes out, the other functions work fine. Any ideas. It's not a deal killer, but since we have a sirius account for the toad, my though was to add this radio as well, so we could enjoy it in the coach heading down the road. Now, alpine might have not hooked up the antenna for it either. If it's not something simple, I will just hook up my portable radio I used in the pickup.
What model is the JENSEN radio? Can you access and listen to the SIRIUS preview channel (Ch. 184)? If not, you may not have the optional SIRIUS receiver and / or SIRIUS antenna installed with the radio. You may also contact us directly for more troubleshooting at (877) 845-8750. We are available M-F 8:00 AM until 6:00 PM EDT.

We look forward to hearing back from you.


Quote:
Originally Posted by mrschwarz View Post
I purchased my new motorhome in April. I am on the 3rd Voyager monitor. For the past 2 trips, it intermittently goes black, with a skinny white line right up the middle. If I shut it off for a while, it will come back on.

Since I have gone through 3 monitors in less than 6 months, when I take it back to the dealer AGAIN, I am planning to ask they replace it with a different brand, or a different model, at the least. There's a problem with a faulty design, quality control, or dealer installation.
I'm sorry to hear about the problems you have experienced with your Voyager observation system. I suspect that the symptom has not been properly diagnosed and corrected, resulting in the repeated issue. I can assure you this is abnormal and would like the opportunity to assist you directly to get this resolved. Please call us at your earliest convenience. You can reach us on our toll free technical support line at (877) 845-8750. We are available M-F 8:00 AM until 6:00 PM EDT.

We look forward to hearing back from you.
__________________

__________________
ASA Electronics - JENSEN, Voyager, iN-Command & Advent Tech Support Team
JENSENRVdirect is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1999 Gulfstream Voyager Questions Glenn&Audrey Ford Motorhome Chassis Forum 5 10-04-2013 03:42 PM
Tire Choices for Sun Voyager Atrium BellaBo Gulf Stream Owner's Forum 3 06-05-2009 04:49 PM
Voyager Rear Camera Display gator67 Alpine Coach Owner's Forum 1 05-21-2009 05:22 PM
voyager brake controller question superduty Travel Trailer Discussion 2 06-02-2007 06:11 AM
Laptop to Voyager Flat Panel Monitor tnance Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 1 01-06-2007 04:26 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 04:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.