Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Alpine Coach Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-10-2014, 08:32 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
""wireless" rear view monitor VS brake pedal

Here is a strange one. I recently had a so called wireless rear view monitor installed on my 2002 Western Alpine. Monitor works but when I press the brake pedal something interfers with the wireless signal and the screen shows "lost signal". Just when needed the most backing into a camp site. Release the brake and the signal comes back. Can't imagine anything electronic in the brake system. Any thoughts?
__________________

__________________
Cap'n Robert is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-10-2014, 11:02 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 437
Sounds like you may have wired power to your camera via the normally closed position of your brake switch, losing power when you depress the brake pedal. If not that, I would guess that your brake switch disables something that powers your camera. Never seen this before but this is just a guess.
__________________

__________________
Steve
'01 Alpine 36 FDDS
SteveS is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 11:16 AM   #3
Senior Member
 
Skip426's Avatar


 
Join Date: Apr 2011
Location: Powell River, B.C.
Posts: 14,970
I'd be checking the install of the camera.
Installer may have hooked the camera ground to the brake light wiring, thinking it was a ground wire, instead of doing the right thing and making a new good ground.
__________________
99DSDP 3884, Freightliner, XC, CAT 3126B, 300 HP /ALLISON 3060
2000 Caravan toad, Remco & Blue Ox.
Skip426 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 12:01 PM   #4
Senior Member
 
Monaco Owners Club
Join Date: Sep 2014
Location: UK
Posts: 363
Quote:
Originally Posted by Skip426 View Post
I'd be checking the install of the camera.
Installer may have hooked the camera ground to the brake light wiring, thinking it was a ground wire, instead of doing the right thing and making a new good ground.
I was thinking dodgy earths when I read to the OP too.
__________________
ElvistheKing is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 12:10 PM   #5
Senior Member
 
wa8yxm's Avatar
 
Damon Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2009
Posts: 22,790
Or a bad ground at the rear.. that will do it too.

is the camera wired or wireless? are your tow lights wired or Wireless

That can do it too, wireless/wireless interference (RFI)
__________________
Home is where I park it!
wa8yxm is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 09:02 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
Many thanks for all the replies. The problem is the wireless (and yes, it is wireless) not the 12 VDC .
__________________

__________________
Cap'n Robert is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
brake



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rear view monitor cable placement Margarittamobile National RV Owner's Forum 1 08-16-2014 11:26 AM
Tadi Rear view Monitors bryanoverbee RV Systems & Appliances 4 08-12-2014 07:28 AM
Turn Signals Light Up When Brake Pedal Is Pushed MarkinOR Monaco Owner's Forum 5 05-06-2014 05:05 PM
Parking Brake Alarm and Rear Camera CoreyinWP Entegra Owner's Forum 14 04-18-2014 11:19 PM
Rear View System Replacement FleetMan Winnebago Industries Owner's Forum 2 03-15-2014 03:43 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.