RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Tiffin Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-23-2008, 03:14 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 323
We now have about two months on our 08 Allegro 32LA and are taking it in for the first time to the dealer to fix some problems which have surfaced. Most are minor but the big problem is a wind noise (around the upper right section of the windshield?), which sounds like a high-pitched wail when we run between 50-60 mph. We understand it will be difficult to find the source of the leak but thought someone might have had a similar problem and could offer some suggestions before we take it in. Thanks.

Robert & Evelyn
__________________

RJEV is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-23-2008, 03:14 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 323
We now have about two months on our 08 Allegro 32LA and are taking it in for the first time to the dealer to fix some problems which have surfaced. Most are minor but the big problem is a wind noise (around the upper right section of the windshield?), which sounds like a high-pitched wail when we run between 50-60 mph. We understand it will be difficult to find the source of the leak but thought someone might have had a similar problem and could offer some suggestions before we take it in. Thanks.

Robert & Evelyn
__________________

RJEV is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 07:40 PM   #3
Senior Member
 
parmm's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Little Valley, NY (Snow Country)
Posts: 160
Robert,
Any number of windshield problems, but not necessarly with the Allegro. Check in over at tiffinrvnetwork for more info.
parmm is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2008, 08:18 AM   #4
Member
 
dveasey's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Aug 2006
Posts: 79
Could be something totally different from windshield. Roof antenna & radiator grille have been known to make such a sound. Some have fixed the grille with additional screws or adding silicone sealant to key points. You can try tying-back the antenna(s)to see if they are the root cause of the sound. Recall another post in which the door keeper handle made a noise at a certain speed. I had an annoying squeak that came from a faulty frame brace weld below the passenger seat.
__________________
2004 Tiffin 34XB,Workhorse.22K,8.1L,Gas
Saturn SL
dveasey is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2008, 01:22 PM   #5
Senior Member
 
Pigman1's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,996
Call Tiffin and ask them. Seems like I saw a mechanic doing some work on a grill last time I was at the factory. He said it was to quiet wind noise, so it may be a known problem.

John
__________________
Pigman
2013 Tiffin Allegro Bus 43QGP
2011 Chevy Silverado 1500 Toad
Pigman1 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2008, 06:26 AM   #6
Junior Member
 
d-rab's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: port allen la.
Posts: 12
Could be windshield.... had that problem... and the area between the dash and the front of the MH was not sealed. This caused a lot of outside air to enter when traveling... could not cool or heat unit when traveling.... The guys at RED BAY knew just what to do..
__________________

d-rab is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1st motorhome - 1st outing next weekend Chuck Blair New Member Check-In 21 09-03-2007 04:02 PM
looking for repair manual or pace arrow body repair book David Elwarner MH-General Discussions & Problems 3 02-24-2007 06:25 AM
Frieghtliner Visit before Factory warrenty visit Lucchese1 Winnebago Industries Owner's Forum 5 10-02-2005 04:26 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×