RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Tiffin Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-10-2018, 05:24 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Anywhere, USA
Posts: 15
Cold water😳

Hi! Hoping for help since Tiffin is closed until Monday.
We have a 2012 Phaeton with tankless water heater.
The green light flashes steady.
However, the igniter lights but it won’t stay lit. It goes out in about 3 seconds. Sometimes it tries to re-ignite and sometimes it doesn’t.
In other words, it doesn’t stay lit.
OMG, warm shower for 90 seconds. Then, the screams begin...
HELP!
__________________

dfyrmn10 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-10-2018, 06:13 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 5
I have the same water heater. I'm sure you have checked this but..... you have plenty of LP, and the tank valve outside is open, right. Will the stove run for 5 minutes?
__________________

Howell is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2018, 06:15 PM   #3
Senior Member
 
Ljwt330's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: Capistrano Beach, California
Posts: 986
Quote:
Originally Posted by dfyrmn10 View Post
Hi! Hoping for help since Tiffin is closed until Monday.
We have a 2012 Phaeton with tankless water heater.
The green light flashes steady.
However, the igniter lights but it won’t stay lit. It goes out in about 3 seconds. Sometimes it tries to re-ignite and sometimes it doesn’t.
In other words, it doesn’t stay lit.
OMG, warm shower for 90 seconds. Then, the screams begin...
HELP!
Two possibilities come to mind--air in the gas line or bad ignitor/thermocouple. If you've has the gas turned off for a time, you might have an air bubble to overcome. Light the stove to get good flow through the system and re-try the WH. You might have to relight it several times, possibly turning it completely OFF then restarting the cycle.

If you have a bad ignitor/thermocouple, it will fail to send the low voltage signal to the gas solenoid confirming the burner is lit, and the flame will go out and the gas will be locked out. If you are certain you have an uninterrupted supply of gas to the WH, the. Problem may be the ignitor.
__________________
Larry, Eileen, and Finley
2004 Alpine 36FDDS
Third motor home, first Alpine, no need for another.
Ljwt330 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2018, 07:35 AM   #4
Senior Member
 
rml1998's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 108
Same thing happened on our former home furnace and it was a bad ignitor.
rml1998 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
water



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Battery storage question 😳 tvp Class A Motorhome Discussions 13 10-25-2017 03:06 PM
New to Ford F53 setup .... help please 😳 tvp Ford Motorhome Chassis Forum 23 08-26-2017 06:28 PM
Plugs in the breaker compartment 😳, Why? Charlandpv Newmar Owner's Forum 5 08-10-2017 03:48 PM
Hot water, then cold, then hot, then cold VACMAN Newmar Owner's Forum 4 05-26-2009 09:48 AM
Cold Weather Camping.....No, Really Cold Weather Camping arkaussie Winnebago Industries Owner's Forum 14 03-08-2007 01:44 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 01:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.