RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Tiffin Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-18-2011, 01:28 AM   #1
Junior Member
 
porter838's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Jun 2010
Posts: 5
Unhappy Freightliner MMDC Display Unit acting weird

2006 Tiffin 40' QSP Allegro Bus - The MMDC has two displays; one is the 24 status indicator screen and the other the engine Message Center. At random, while driving down the road, the Message Center goes blank and the status screen starts rapidly flashing each of the 24 lights from top/left to top/right, then bottom/right to bottom/left, then reverses, then does this sequence over and over again. Checked for loose wiring, but didn't find anything. Anyone have similar issue?

Ralph P.
__________________

__________________
Ralph & Maureen
2006 Allegro Bus QSP 40 ft.
2010 Subaru Impreza Sport toad
porter838 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-21-2011, 04:39 PM   #2
Senior Member
 
yudamann's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Outer Banks NC
Posts: 141
I don't have that problem. But I have a MMDC message center OEM display that works fine I will loan you to see if that is the problem. It is easy to replace the existing and try it. If it fixes your problem, make me an offer for purchase. PM me.
I replaced my OEM with the newer model display that is much easier to see whilst traveling.
__________________

__________________
Outer Banks NC
2005 Allegro Bus 38 ft.
2004 Acura MDX toad
yudamann is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2011, 07:47 AM   #3
Junior Member
 
porter838's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Jun 2010
Posts: 5
Thanks, Yudaman. I did get a response from an email I sent to Freightliner service; it appears to be the main computer unit rather than the displays. Below is the response. I'll be taking it in for testing/repair.

Hi Ralph,
This is an indication that the MMDC has stopped communicating with e light bar/info center. Any Freightliner dealer should be able to look at it. The closest to San Jose is Golden Gate Truck in Oakland.
__________________
Ralph & Maureen
2006 Allegro Bus QSP 40 ft.
2010 Subaru Impreza Sport toad
porter838 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2011, 07:59 AM   #4
Senior Member
 
yudamann's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Outer Banks NC
Posts: 141
Ralph, the display has a push on cable connector that ties it to the control harness. It is readily accessible from the access port on the front side of the dash in front of the steering wheel, between steering wheel and windshield. I would get in there and check that the connectors are tightly attached before doing anything else.
__________________
Outer Banks NC
2005 Allegro Bus 38 ft.
2004 Acura MDX toad
yudamann is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2011, 12:58 PM   #5
Member
 
southland's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: south west tn.
Posts: 92
Had a problem much like yours. Lights looked like "kit the car". Found bad connection in the plug area as previous posted said.
Good luck................

Jerry
05 Phaeton
southland is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 02:05 AM   #6
Junior Member
 
porter838's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Jun 2010
Posts: 5
Yes, I did try the connectors on both end. No luck. Guess it has to go in the shop for analysis. You're right on the Kit Kar look on the dash. I still think it has to be a connector problem, but Freightliner suggested the MMDC might need replacement. Will let you know when I get this figured out.

Thanks for the insights.

Ralph
__________________

__________________
Ralph & Maureen
2006 Allegro Bus QSP 40 ft.
2010 Subaru Impreza Sport toad
porter838 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oil Sending Unit Replacement Bob E. MH-General Discussions & Problems 2 07-20-2010 10:39 AM
Freightliner CCC Offers Camp Freightliner Discount for February Classes DriVer RV Industry Press 0 01-19-2010 08:44 PM
Freightliner Custom Chassis Corporation Launches ecoFRED(tm) DriVer RV Industry Press 2 12-23-2008 12:42 PM
Seperate display for the VMSps software is a huge success!! SargeW Winnebago Industries Owner's Forum 22 11-14-2006 04:26 PM
The new Freightliner info center display is installed! John_Canfield Winnebago Industries Owner's Forum 27 09-23-2005 01:44 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.