RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Tiffin Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-02-2014, 12:05 PM   #1
Member
 
Stevetoo's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Alberta. Canada
Posts: 59
Ignition stays on ???

We have been staying in our 2010 Phaeton 40QTH for a couple of months at one location. Its a Freightliner chassis. The other day I thought I would relevel and after I was done and turned the key off I noticed power stayed lit up on the transmission selector. I also started the engine as I like to run it once a month and when I shut off the key the engine stayed running. To get it to shut-off I had to use the chassis battery disconnect. Tried it again and worked ok. Tried it again a few days later and the problem is back. I am wondering if anyone has ran into this problem. It is quite humid here on Vancouver Island as there has been lots of rain/snow. My first thought was ignition switch but I noticed a buzzing noise at the rear of the mh when I turned the disconnect back on.
__________________

__________________
2010 Tiffin Phaeton 40QTH
Stevetoo is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-02-2014, 01:23 PM   #2
Senior Member
 
La-Z-Boy's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Pickwick Dam, TN
Posts: 359
You might check the nut on the backside of the dash that holds the key hole in place. If it is loose, it can allow the key set to spin but not turn off (or on)
Just a first thought
Jeff
__________________

__________________
Jeff
2007 Travel Supreme Select Limited
45DL24
La-Z-Boy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 01:39 PM   #3
Member
 
Stevetoo's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Alberta. Canada
Posts: 59
The switch is solidly mounted in the dash and also has a nice positive on/off position. Already checked the connector on the back too. Am going to remove the switch and maybe do a continuity check on the problem contacts and try to narrow down whether its the switch. Just thought someone else may have ran into this issue. Thanks.
__________________
2010 Tiffin Phaeton 40QTH
Stevetoo is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 04:31 PM   #4
Senior Member
 
gemini5362's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Apr 2012
Posts: 2,079
Look at your wiring diagram. I would guess that the ignition switch turns on a relay that applies power to everything. If that relay is hanging up and not releasing would give the indicaton you are talking about.
gemini5362 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 06:25 PM   #5
Member
 
Stevetoo's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Alberta. Canada
Posts: 59
No wiring diagrams in the manuals.
__________________
2010 Tiffin Phaeton 40QTH
Stevetoo is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 08:51 PM   #6
Senior Member
 
Sammie's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Jun 2006
Location: Southern California
Posts: 1,802
Quote:
Originally Posted by Stevetoo View Post
No wiring diagrams in the manuals.
You might get a better response to your question on the freightliner chassis forum.

Sammie.
__________________
2015 Tiffin Bus 37AP
2016 Ford Explorer
"A Job Begun is Half Done"
Sammie is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 11:17 PM   #7
Member
 
Stevetoo's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Alberta. Canada
Posts: 59
I posted it in the Freightliner forum too but nothing so far.
__________________
2010 Tiffin Phaeton 40QTH
Stevetoo is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 10:15 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 121
If you could trace down where that "buzz noise" is coming from (probably a relay) and tap it a couple of times it might steer you closer to the problem.
papaw1 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 10:25 AM   #9
Registered User
 
Monaco Owners Club
Join Date: Oct 2009
Location: Varies Depending on The Weather
Posts: 8,517
I agree with papaw1. The buzzing is usually a relay or the coil inside the relay vibrating.

Track in down and you probably will find your problem.

Dr4Film ----- Richard
Dr4Film is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2014, 09:45 PM   #10
Senior Member
 
sfischer's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Nov 2006
Location: Fulltimers-could be anywhere
Posts: 172
Stevetoo
I believe that you would get much better and accurate responses over on the TRVN forum.
__________________

__________________
Steve and Karen Fischer
2010 Tiffin Phaeton 40QTH on Powerglide chassis
http://www.gonebyrv.blogspot.com
sfischer is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2001 8.1 ignition adjustment Quatro Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 7 03-30-2014 11:46 AM
Low engine power - Ignition reset? NavlAv8r Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 10 01-12-2014 02:21 PM
W22 Ignition Issue - please read this jmlarence Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 28 07-01-2013 01:30 PM
Generac Primepact 50G Generator burning up ignition coils??? RD350 RV Systems & Appliances 9 06-11-2013 06:44 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.