RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Tiffin Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-25-2017, 07:08 PM   #1
Member
 
Engle's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Apr 2013
Location: Gods Country, Alabama
Posts: 86
Leveler problems on 2006 Allegro Bay.

I have a 2006 Allegro Bay with a leveling problems. I show an error on the drivers side front jack. It is in the up position. When I drive down the road, it beeps constantly. When I hit the breaks, it ratchets for just a second or two. I have been on the phone with the manufacturer hotline. They said swap the front left and front right connections at the controller module. If the error moves, it is the leg itself. If it doesn't move, it is controller module. Does this sound right? Where is the controller module?
If this doesn't work, what do I do next?
I do have 13 volts on my house batteries after a fresh charge.
Thanks,
Leo
__________________

Engle is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-26-2017, 04:49 AM   #2
Senior Member
 
Ranger Smith's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Where the Rig is Parked
Posts: 1,066
The controller is usually in one of the drivers compartments up front of the coach. It has the tank for fluid, solenoids etc. The reason for swapping the front 2 jacks is they want to see if the problem stays with the jack or switches to the other jack. If it stays it is something with the jack. If it changes to the other jack the controller is bad.
__________________

__________________
Steve and Joy
2011 Itasca Meridian 40u
Where we are now
Ranger Smith is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2017, 07:47 AM   #3
Senior Member
 
Tiffin Owners Club
Winnebago Owners Club
Join Date: Feb 2012
Location: Las Cruces, NM
Posts: 3,550
Most people are going to respond to you like you have HWH levelers. Since you have Atwood LevelLegs, you state that in your posts.

You really have only a couple of choices with the Atwood levelers - replace most of the system with new jacks and a new control box or replace the entire system with a HWH hydraulic system. Neither are a cheap fix. Sorry.
__________________
Roger & Mary
2017 Winnebago Navion 24V
2014 Tiffin Phaeton 36GH (Sold)
luvlabs is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2017, 03:26 PM   #4
Member
 
Engle's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Apr 2013
Location: Gods Country, Alabama
Posts: 86
Got it fixed!

After checking the module (which checked out fine) I got underneath and lowered the jacks a few inches then got back to the control pad and they went up fine. According to the folks at Atwood, this reset the system. It must have been a glitch. Hopefully it wont come back.
Thanks everyone.
Engle is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
allegro, ems, problems



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MPG for a 2006 Allegro Bay XB34? Oigman Tiffin Owner's Forum 3 04-07-2014 07:59 PM
Allegro & Allegro Bay FRED Craig H Tiffin Owner's Forum 8 01-23-2009 10:53 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.