RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Fleetwood Owner's Forum
Click Here to Login

Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-21-2015, 04:47 PM   #1
Member
 
edstep's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 99
Generator is auto starting while driving

I am having a proble with my 2014 Fleetwood Southwind. While I am on the road ( driving ) I noticed that my generator was running. I had my AC's off, my refrig was on auto ( also tried it just gas) but the generator keeps kicking in.

I turn it off but it will come back on but there is no set time. I was on the phone with Fleetwood and they mentioned that there might be a Aut Gen Start parameter, going through the screens I do not see anything that I could change to shut this off. I am told that if my AC's where on and it got to hot in the MH my generator would kick in to cool the MH down. Like I said to my knowledge everthign was off ( but the refrig) so nothing should be calling for any power.
__________________

__________________
2017 Phaeton QBH
2014 Honda CR-V
SMI Stay-in-Play
edstep is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-23-2015, 06:21 PM   #2
Moderator Emeritus
 
Gary RVRoamer's Avatar


 
Join Date: Jan 2000
Location: Silver Springs, FL. USA
Posts: 20,259
If you have the Auto Generator Start feature on your coach (I didn't realize Southwinds offered it), then it could be starting because of low house battery voltage. That and a/c demand are the two primary things used to trigger an auto start.

What inverter and inverter remote panel does it have? It should not be hard to determine if the AGS capability exists.

Assuming you DON'T have AGS, then the likely problem is moisture in the generator remote switch wiring harness, or in one of the generator start switches themselves. You might try warming the switch(es) with a hair dryer for a few minutes to try to drive moisture out. Maybe also check where the wiring harness joins the generator. If that home remedy doesn't help, a call to Onan (is it an Onan?) might get you some help.
__________________

__________________
Gary Brinck
Former owner of 2004 American Tradition
Home is in the Ocala Nat'l Forest near Ocala, FL
Summers in Black Mountain, NC
Gary RVRoamer is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2015, 07:15 AM   #3
Member
 
edstep's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 99
A follow up:

I went to remove the cover for the generator and it started, I disconnected the remote wiring then followed it under the coach and saw that it was not in the wire wrap. Upon further inspection I found two wire that were chaffed. I repaired them and put everything back. So far so good.
__________________
2017 Phaeton QBH
2014 Honda CR-V
SMI Stay-in-Play
edstep is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2015, 11:33 AM   #4
Community Administrator
 
JohnRR's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Sep 2010
Location: Marquette, Michigan "Da UP" & Lehigh Acres Fl
Posts: 19,661
Thank you for the update they are important.
__________________
John & Cathy R.
06 Pace Arrow 38L Workhorse W24
08 14 Lincoln MKX AWD, 06 Lincoln Mark LT 4X4
See My RV Upgrades
JohnRR is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
generator



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auto Park Light - Coach doesn't have auto park! bvaughn4 Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 14 04-04-2015 09:29 PM
Air in Airbags w/o Starting Engine dave from mesa Class A Motorhome Discussions 12 06-01-2014 11:33 AM
19I3 Coachman Santara 350 FL RD / Intermittent starting headache Robsrv Class A Motorhome Discussions 0 05-26-2014 12:32 PM
Norcold Model 611 Auto Defrost issue Rossi6998 RV Systems & Appliances 12 02-12-2014 03:22 AM
Power Gear Auto leveling sys adonh Class A Motorhome Discussions 9 09-26-2013 05:34 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.