RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Fleetwood Owner's Forum
Click Here to Login

Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-13-2019, 10:56 PM   #1
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 56
Onan 8.0 rv genset

generator is in a 94 american eagle. after around 10 minutes shuts down. trips a breaker. usually will start and run for another 10 minutes or so and then shuts down again. gauges do not show any temp or oil problem but they may not work properly. I start it about twice a week and it does the same thing.
__________________

jvojtanic is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-13-2019, 11:03 PM   #2
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 56
I had the oil,fuel filter and oil filter changed hoping that would help but it didn't
__________________

jvojtanic is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2019, 05:24 AM   #3
Senior Member
 
Tha_Rooster's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Georgia
Posts: 5,603
Quote:
Originally Posted by jvojtanic View Post
generator is in a 94 american eagle. after around 10 minutes shuts down. trips a breaker. usually will start and run for another 10 minutes or so and then shuts down again. gauges do not show any temp or oil problem but they may not work properly. I start it about twice a week and it does the same thing.


Is it throwing codes?
__________________
2007 Fleetwood Revolution LE 40V
Tha_Rooster is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2019, 03:44 AM   #4
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 56
no, it is a 94 and has no electronic displays
jvojtanic is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2019, 07:15 AM   #5
Senior Member
 
NHRA225's Avatar
 
American Coach Owners Club
Join Date: Jan 2011
Posts: 2,250
Question ?
Is this a DKDFJ Onan ?
Which Breaker is it Tripping-- DC side or AC side?
Is it mounted on a slide out ?
__________________
Chuck
Brownsburg Indiana
1992 American Eagle-8.3C-450hp
NHRA225 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 04:38 AM   #6
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 56
8DKDFJ
I say breaker but is a single button that pops out. It is inside under the tv at the dash.
Yes it slides out from the front.
jvojtanic is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2019, 09:27 AM   #7
Senior Member
 
NHRA225's Avatar
 
American Coach Owners Club
Join Date: Jan 2011
Posts: 2,250
Manual reads: Fault Breaker Trips when!
A) Low Oil Pressure -- IE too thin Oil- you should have 15/40 in there Or Oil level too low.
System takes 1 gal with filter.
B)- High Coolant Temp: Check Belt tension and Coolant level and No Air in system.
Possibilities: Def. Oil Pressure sender, Def Oil Pressure Switch or Def. Over Temp Switch
Check the wire connections on the Oil Pressure Switch--the Oil Pressure Sender-- and the Over Temp Switch.

Questions: Is this a Side Radiator mount or is the Radiator mounted right in front of the Generator ?
Has the cooling system been opened? IE: coolant change or new hose recently ?
Have you checked Voltage at the Battery with Gen set running ?
Low volts will shut it down also ! Should be charging @ 14.2 Volts

Let us know what you find.
__________________
Chuck
Brownsburg Indiana
1992 American Eagle-8.3C-450hp
NHRA225 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2019, 08:28 PM   #8
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 56
I will look tomorrow but I think it is in front. I will check everything you mentioned
Is the voltage to the chassis or house batts or both? I don/t think the the cooling system has been opened when the oil was changed. I will call and see what oil was used when it was changed.
Thanks Sorry it is taking so long to answer you posts.
__________________

jvojtanic is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
onan



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Onan Genset won't crank - ideas? emiddleb Winnebago Industries Owner's Forum 8 02-25-2009 01:12 PM
Onan genset not working jrnutpaul Class C Motorhome Discussions 24 12-17-2007 11:50 PM
ONAN Genset starting issue Fried MH-General Discussions & Problems 15 11-21-2007 02:15 PM
Onan Genset,voltage output exceeds 150 volts David Selby MH-General Discussions & Problems 6 06-11-2007 02:57 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.