RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Fleetwood Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-09-2014, 07:16 AM   #1
Senior Member
 
JWLSC's Avatar
 
American Coach Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Feb 2013
Location: Charlotte, NC
Posts: 226
Wipers not returning back to center 2000 Southwind

I have a 2000 Southwind that is having issues with the wipers. The wipers are working but what is happening is they will not always return to center when turned off. Right now the wipers return to the outside of the windshield. I some times have to take off the wipers and reposition them, but then after I use they are not in the center again. The switch is working like it should on High Low, etc. Any ideas what might be causing this problem. I have read it might be the Wiper control module. If that is the case any idea where this is located, or how to trouble shoot the problem. Any and all help is greatly appreciated.

John List
USMC
1981-1993
__________________

JWLSC is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-09-2014, 09:35 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Huntington Beach, Ca.
Posts: 295
Not sure but in my past as a Buick mechanic, and that has been a long time, the w/s motor assy. also housed the "parking" controller. It sounds like it is just out of adjustment. If I remember correctly, you should take the wiper arms off of their mounts and turn the wipers on. Then turn them off and re-install the arms to the mounts at the correct position. That should more or less re-configure the controller. Hope this is all correct. It's been a long time.

R
__________________

__________________
Ray and Barb Scrafield Huntington Beach, Ca.
Temporarily without a rig. LOOKING!
Socaltoolguy is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2014, 10:52 AM   #3
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Cambridge Ohio
Posts: 60
Had that problem in my 2000 Winne and found out there was a circuit board in the wiper motor that went bad. You can buy the circuit board at most any auto supply place. I replaced the whole motor for not a lot of difference in price
__________________
2010 Select Suite 36foot
Happyho is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2014, 12:18 PM   #4
Senior Member
 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Dec 2009
Location: Mcdonough, Ga.
Posts: 5,053
I probably fixed 50 motorhomes with this problem. The number one problem was the bracket that attaches to the wiper motor. Your motorhome has one motor that works both wipers. There is a bracket that hooks to both arms and actuates the blades. If the nut that holds the bracket to the motor arm gets slightly loose, the arms will get out of sync. Put the wipers in park. Go under the hood and loosen the nut on the wiper motor. Put the wipers in the park position and tighten the nut. One other thing. Make sure the motor arm has not spun enough to wear away the serrations on the bracket. If so you will have to replace the bracket. I think you will be O.K. since this has only happened a couple of times.
__________________
1998 Pace Arrow 35 ft. F53 Ford V10 2012 Honda Civic toad
32 years mechanic at Delta Air Lines 15 year motorhome service manager. 3 popups....2 travel trailers....5 motorhomes....loved them all.
ga traveler is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
southwind



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hot water shutoff '00 Southwind scooterbob Fleetwood Owner's Forum 15 12-20-2014 05:25 PM
2000 Southwind malexander Fleetwood Owner's Forum 17 09-18-2013 03:22 AM
AC low pressure 2000 tropical bluelghttr National RV Owner's Forum 3 08-31-2013 05:33 PM
'05 Southwind 32V Driver Seat supercub Fleetwood Owner's Forum 2 06-06-2013 08:52 PM
Another THUMBS-UP for Tyler Truck Center buck454 Class A Motorhome Discussions 3 06-03-2013 05:08 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×