Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Country Coach Owners Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-16-2013, 08:55 PM   #1
Moderator Emeritus
 
smlranger's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Sep 2004
Location: Glen Allen, VA
Posts: 7,262
Blog Entries: 1
EMS amps display

Trying to figure out the display on the EMS in the Allure. It is similar to the system I had in the Journey. I get no amps on the display when connected to shore power (I have 50 amp service). On the Journey, the EMS would display the amps being pulled whenever the genset was running or if I was connected to shore power less than 50 amp.

I am not seeing anything on the display when the genset is running.
__________________

__________________
'07 Country Coach Allure 470 Siskiyou Summit #31578, Cummins ISL 425; 2014 Ford F150 toad; Air Force One Toad Brake.
Glen Allen, VA; Smith Mountain Lake, VA.
smlranger is online now   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-17-2013, 12:32 AM   #2
Senior Member
 
2 Stroker's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Warren, Oregon
Posts: 1,719
I had the same problem, my board was dead no lights so I ordered a new one. Everything works great now.
Intellitec Smart 50 Amp EMS Monitor PN 00 00903 150 | eBay
2 stroker
__________________

__________________
2006 Country Coach Inspire 360 40ft Genoa Designer Series, Samsung 197 RR
Cat C9--STEEL & COPPER Bolt Together Radiator w/ updated rubber mounting
SilverLeaf 330 Magnum 2812 PSW 2011 Ford Edge Sport-Air Force One
2 Stroker is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 08:38 AM   #3
Moderator Emeritus
 
smlranger's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Sep 2004
Location: Glen Allen, VA
Posts: 7,262
Blog Entries: 1
Quote:
Originally Posted by 2 Stroker View Post
I had the same problem, my board was dead no lights so I ordered a new one. Everything works great now.
Intellitec Smart 50 Amp EMS Monitor PN 00 00903 150 | eBay
2 stroker
All the other LED's on the display work just not the large display that shows amp draw. Did you have same scenario?
__________________
'07 Country Coach Allure 470 Siskiyou Summit #31578, Cummins ISL 425; 2014 Ford F150 toad; Air Force One Toad Brake.
Glen Allen, VA; Smith Mountain Lake, VA.
smlranger is online now   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 10:24 AM   #4
Senior Member
 
2 Stroker's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Warren, Oregon
Posts: 1,719
Quote:
Originally Posted by smlranger View Post
All the other LED's on the display work just not the large display that shows amp draw. Did you have same scenario?
No, my was 100% dead on the display. That part of yours may be dead. It must have something to do with that board.
2 stroker
__________________
2006 Country Coach Inspire 360 40ft Genoa Designer Series, Samsung 197 RR
Cat C9--STEEL & COPPER Bolt Together Radiator w/ updated rubber mounting
SilverLeaf 330 Magnum 2812 PSW 2011 Ford Edge Sport-Air Force One
2 Stroker is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2013, 02:32 PM   #5
Moderator Emeritus
 
smlranger's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Sep 2004
Location: Glen Allen, VA
Posts: 7,262
Blog Entries: 1
After additional observation, it is apparently working fine. According to the manual, the 'load meter' only displays amp draw when you are connected to a power source less than 50 amps. If you are on 50 amp shore power or genset, there is no display on the load meter since the EMS is not shedding any loads. I did quickly attach the shore line to a 20 amp outlet, and indeed the load meter works (not for long since the 20 amp breaker tripped very quickly).

Still learning this new beast.
__________________
'07 Country Coach Allure 470 Siskiyou Summit #31578, Cummins ISL 425; 2014 Ford F150 toad; Air Force One Toad Brake.
Glen Allen, VA; Smith Mountain Lake, VA.
smlranger is online now   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.