Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Country Coach Owners Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-23-2015, 11:27 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 4
harthoyates

Problem, 2000 Country Coach 40' Allure, receptacles have no power. I have power from the land power source, 50 amp into the RV through the surge protector, transfer switch, and to the circuit breaker panel. The power is leaving the breaker panel thru the circuit breakers, but from there the power is lost. The refrig is operating on AC and is working, separate circuit breaker.. The power is not getting to the power inverter.The round fuse inside the inverter box has continuity so that seems ok. With the Gen. set running I have the same condition. The circuit breakers inside the RV and underneath have been checked and seem to be ok. Any help on where to start looking further would be appreciated. Thanks
__________________

__________________
harthoyates is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-23-2015, 11:39 AM   #2
EV2
Member
 
EV2's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 86
Have you checked for a GFI breaker that has tripped? They are often located near a wet location as in a bath or sink.
__________________

__________________
EV2 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2015, 11:40 AM   #3
Senior Member
 
bdpreece's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2000
Location: Woodburn Oregon USA
Posts: 2,594
You don't by chance have a Xantrex inverter do you? If you do there is a flat plate on the front that has two screws holding it on, inside there are wire nut connectors that work loose over time due to vibration. Almost all AC power goes through the inverter before being distributed to the coach. When mine worked loose some of the wires actually melted .
__________________
Brian, Loretta & Daisy (Golden Retriever)
2008 Holiday Rambler Endeavor 40 PDQ , ISL 400
2014 Ford Explorer toad
bdpreece is online now   Reply With Quote
Old 11-23-2015, 12:35 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 4
There is a GFI on the passenger side night stand. That has been checked several times. I have not seen one inside the coach anywhere else? It is not a Xantrex. It is a Freedom 20.
__________________
harthoyates is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2015, 12:40 PM   #5
Registered User
 
mel s's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8,777
Quote:
Originally Posted by harthoyates View Post
Problem, 2000 Country Coach 40' Allure, receptacles have no power. I have power from the land power source, 50 amp into the RV through the surge protector, transfer switch, and to the circuit breaker panel. The power is leaving the breaker panel thru the circuit breakers, but from there the power is lost. The refrig is operating on AC and is working, separate circuit breaker.. The power is not getting to the power inverter.The round fuse inside the inverter box has continuity so that seems ok. With the Gen. set running I have the same condition. The circuit breakers inside the RV and underneath have been checked and seem to be ok. Any help on where to start looking further would be appreciated. Thanks
harthoyates
Check for a tripped 120V circuit breaker on or near the inverter itself.
Mel
'96 Safari
__________________
mel s is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2015, 12:59 PM   #6
Senior Member
 
bdpreece's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2000
Location: Woodburn Oregon USA
Posts: 2,594
Quote:
Originally Posted by harthoyates View Post
There is a GFI on the passenger side night stand. That has been checked several times. I have not seen one inside the coach anywhere else? It is not a Xantrex. It is a Freedom 20.
Freedom 20 is a Xantrex. Green and white box, same one I had. Remove the small front plate and check the connections. Disconnect from power first.
__________________

__________________
Brian, Loretta & Daisy (Golden Retriever)
2008 Holiday Rambler Endeavor 40 PDQ , ISL 400
2014 Ford Explorer toad
bdpreece is online now   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.