Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Country Coach Owners Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-12-2015, 05:44 PM   #1
Senior Member
 
mike brez's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Milford,CT.
Posts: 1,359
HWH slide out no work

I have a single slide wont go in or out. Pump does no run not even a clicking noise to be heard. I tried the trouble shooting guide that is on line but no luck. I have power from the slide room key. My extend/retract switch has power on the middle two contacts. If I flip the switch while using a test light to ground and touching either the top or bottom contact and press switch the test light will light for a milli second and that's it. I have power at the pump and pressing the switch in either direction cuts the power to pump. I installed a new switch and it does the same thing.
__________________

__________________
1998 36ft Country Coach Magna #5499
Gillig chassis with a Detroit series 40
2002 F250 CC 7.3 PSD
mike brez is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-13-2015, 02:16 PM   #2
Senior Member
 
Skip426's Avatar


 
Join Date: Apr 2011
Location: Powell River, B.C.
Posts: 14,971
Mike , do you have power to the pump motor or to the relay on the pump motor ?
The reason I ask is a few years back , I had a similar issue with my , HWH levelers, control pad would light up and then die when I pushed any buttons. Traced back to a defective " waterproof " inline fuse holder, corrosion was so bad , the fuse would pass enough power to light up the control pad but wouldn't pass enough power to activate the relay. If you're loosing power when you flip a switch , I'm thinking bad connection in the power wiring.
Picture is of the defective fuse and holder.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0277 (640x360).jpg
Views:	54
Size:	102.9 KB
ID:	94175  
__________________

__________________
99DSDP 3884, Freightliner, XC, CAT 3126B, 300 HP /ALLISON 3060
2000 Caravan toad, Remco & Blue Ox.
Skip426 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2015, 02:45 PM   #3
Senior Member
 
mike brez's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Milford,CT.
Posts: 1,359
I have power to the battery side of the relay. If I put a test light on it and someone pushes the retract or extend the test light goes out. Release the switch to the center position the test light comes back on. Took a wire from hot side of relay and touched red wire at pump same thing loose test light. Took wire from my generator battery touch same pump wire and it runs.
__________________
1998 36ft Country Coach Magna #5499
Gillig chassis with a Detroit series 40
2002 F250 CC 7.3 PSD
mike brez is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2015, 08:40 PM   #4
Senior Member
 
Skip426's Avatar


 
Join Date: Apr 2011
Location: Powell River, B.C.
Posts: 14,971
You're going to have to trace the power wire to the relay , you've got a bad connection somewhere. It'll pass volts to light the light , but no amps to run the motor.
__________________
99DSDP 3884, Freightliner, XC, CAT 3126B, 300 HP /ALLISON 3060
2000 Caravan toad, Remco & Blue Ox.
Skip426 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2015, 10:14 AM   #5
Senior Member
 
mike brez's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Milford,CT.
Posts: 1,359
Thanks to all. Was battery cable.
__________________
1998 36ft Country Coach Magna #5499
Gillig chassis with a Detroit series 40
2002 F250 CC 7.3 PSD
mike brez is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2015, 10:32 AM   #6
Senior Member
 
Country Coach Owners Club
Join Date: Jan 2006
Location: Redding
Posts: 3,412
Thanks for posting the result.

Glad things are sliding again.
__________________

__________________
Dean
1995 CC Magna #5280
C8.3L 300hp Cummins, 31,000lbs
deandec is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
hwh, slide, slide out



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How I Replaced Triangular Slide Glides on HWH ram ktoutoor Winnebago Industries Owner's Forum 5 08-11-2016 11:53 PM
2006 Journey Slide and HWH problem Alching1952 Winnebago Industries Owner's Forum 6 10-13-2014 06:35 PM
Closed Lippert Schwintek closet slide leak on Outdoors RV Wind River tredfield Outdoors RV Owner's Forum 9 07-05-2014 07:03 AM
Hyd. Jacks and Slide won't work Autin MH-General Discussions & Problems 13 05-24-2014 05:53 PM
Slide out of Alignment Glen and Sal National RV Owner's Forum 10 03-03-2014 07:55 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.