Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Country Coach Owners Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-18-2015, 05:06 PM   #1
Senior Member
 
Mr_D's Avatar
 
Solo Rvers Club
iRV2 No Limits Club
Join Date: May 2011
Location: Vancouver, WA
Posts: 28,515
Princess 2277 in Magna

Have that cooktop in our '09 Magna. Was out doing some stuff and decided to try and light it since we've never had the chance.
Turned small burner knob to on and pressed it down and it lit almost immediately. Turned it off after a a couple seconds and tried the large one. Would not light, so I tried the small one again and it wouldn't light again. Now neither one will light and I don't get any gas smell. Tank is about full and is turned on. I also turned the hand valve off and then on slowly with no change. Where is the solenoid controlled from since I need to check that next?
__________________

__________________
2009 45' Magna 630 w/Cummins ISX 650 HP/1950 Lbs Ft
Charter Good Sam Lifetime Member, FMCA, SKP
RV'ing since 1957, NRA Benefactor Life, towing '14 CR-V
Mr_D is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-18-2015, 05:40 PM   #2
Senior Member
 
Smitty77's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Over the next hill, around the next curve...
Posts: 3,312
Sometimes I have to turn off the LP Detector, wait a few minutes, then turn it back on. Sometimes this will get things flowing.

Also on ours, their is a switch by where they hook up the hose to add more LP to the tank, it also can effect flow.

Those are my two shots at helping you!

Best, and let us know what it turns out to be,
Smitty
__________________

__________________
Roo II is our 04 Country Coach Allure 40'
OnDRoad for The JRNY! Enjoy life...
Smitty77 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2015, 08:17 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: San antonio, TX
Posts: 597
I'm sure they turned off the propane when they worked on your coach, so try what Smitty said; turn the LP detector of and then on again.
__________________
USAF Retired
2000 Prevost Marathon H3-45
Towing 2006 Nissan Maxima
Peralko is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2015, 08:36 PM   #4
srh
Senior Member
 
srh's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,117
This happened to me on my 05 Essex; the tank showed 2/3 full, but no burners will lite. As it turned out the tank was empty and the gauge was faulty! Could this be the case?
__________________
srh
2008 Signature
srh is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 12:28 AM   #5
Senior Member
 
Mr_D's Avatar
 
Solo Rvers Club
iRV2 No Limits Club
Join Date: May 2011
Location: Vancouver, WA
Posts: 28,515
Quote:
Originally Posted by Peralko View Post
I'm sure they turned off the propane when they worked on your coach, so try what Smitty said; turn the LP detector of and then on again.
Nope, propane was on when I tried to light it.
__________________
2009 45' Magna 630 w/Cummins ISX 650 HP/1950 Lbs Ft
Charter Good Sam Lifetime Member, FMCA, SKP
RV'ing since 1957, NRA Benefactor Life, towing '14 CR-V
Mr_D is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 12:29 AM   #6
Senior Member
 
Mr_D's Avatar
 
Solo Rvers Club
iRV2 No Limits Club
Join Date: May 2011
Location: Vancouver, WA
Posts: 28,515
Quote:
Originally Posted by srh View Post
This happened to me on my 05 Essex; the tank showed 2/3 full, but no burners will light. As it turned out the tank was empty and the gauge was faulty! Could this be the case?
Doubt it, but will check for sure tomorrow.
__________________
2009 45' Magna 630 w/Cummins ISX 650 HP/1950 Lbs Ft
Charter Good Sam Lifetime Member, FMCA, SKP
RV'ing since 1957, NRA Benefactor Life, towing '14 CR-V
Mr_D is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 07:42 AM   #7
Moderator Emeritus
 
smlranger's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Sep 2004
Location: Glen Allen, VA
Posts: 7,272
Blog Entries: 1
As Smitty said, try turning the LP detector off and on again. It will chirp a few times and they you may hear the solenoid valve click to allow gas to flow.
__________________
'07 Country Coach Allure 470 Siskiyou Summit #31578, Cummins ISL 425; 2014 Ford F150 toad; Air Force One Toad Brake.
Glen Allen, VA; Smith Mountain Lake, VA.
smlranger is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 01:00 PM   #8
Senior Member
 
Mr_D's Avatar
 
Solo Rvers Club
iRV2 No Limits Club
Join Date: May 2011
Location: Vancouver, WA
Posts: 28,515
Need to find it first!
__________________
2009 45' Magna 630 w/Cummins ISX 650 HP/1950 Lbs Ft
Charter Good Sam Lifetime Member, FMCA, SKP
RV'ing since 1957, NRA Benefactor Life, towing '14 CR-V
Mr_D is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 04:33 PM   #9
Moderator Emeritus
 
smlranger's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Sep 2004
Location: Glen Allen, VA
Posts: 7,272
Blog Entries: 1
Quote:
Originally Posted by Mr_D View Post
Need to find it first!
My LP leak detector is mounted near the floor near the fridge. It will be at floor level somewhere.
__________________
'07 Country Coach Allure 470 Siskiyou Summit #31578, Cummins ISL 425; 2014 Ford F150 toad; Air Force One Toad Brake.
Glen Allen, VA; Smith Mountain Lake, VA.
smlranger is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 09:12 PM   #10
Senior Member
 
Mr_D's Avatar
 
Solo Rvers Club
iRV2 No Limits Club
Join Date: May 2011
Location: Vancouver, WA
Posts: 28,515
I pulled the fuse and checked it with a VOM, it was fine. I then went and turned off the propane and SLOWLY turned it on again. Still no go. Gauge on the tank and the VMS both show full too. And still won't light plus no gas smell so no gas is getting through.
__________________
2009 45' Magna 630 w/Cummins ISX 650 HP/1950 Lbs Ft
Charter Good Sam Lifetime Member, FMCA, SKP
RV'ing since 1957, NRA Benefactor Life, towing '14 CR-V
Mr_D is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2015, 12:27 AM   #11
Senior Member
 
Country Coach Owners Club
Join Date: Apr 2012
Posts: 302
Mr. D,

You are just not catching a single brake, are you?!?! I'm sure this one will be much cheaper to fix!!!!
__________________
MarkofSJC is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2015, 06:25 AM   #12
Moderator Emeritus
 
smlranger's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Sep 2004
Location: Glen Allen, VA
Posts: 7,272
Blog Entries: 1
Failed solenoid on the valve on the tank???
__________________
'07 Country Coach Allure 470 Siskiyou Summit #31578, Cummins ISL 425; 2014 Ford F150 toad; Air Force One Toad Brake.
Glen Allen, VA; Smith Mountain Lake, VA.
smlranger is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2015, 12:09 PM   #13
Senior Member
 
Mr_D's Avatar
 
Solo Rvers Club
iRV2 No Limits Club
Join Date: May 2011
Location: Vancouver, WA
Posts: 28,515
Right now I don't even have time to work on it! Both cars need brake jobs plus Dr's appts and work! Wanted to get away for the weekend as the grandson doesn't have school Friday but with the broken shocks and no way to replace them in time I guess we'll stay home and get the stuff done if the weather co-operates!
__________________
2009 45' Magna 630 w/Cummins ISX 650 HP/1950 Lbs Ft
Charter Good Sam Lifetime Member, FMCA, SKP
RV'ing since 1957, NRA Benefactor Life, towing '14 CR-V
Mr_D is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2015, 09:20 AM   #14
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4,493
Assume all batteries disconnected by cat so something did not come on properly.

Review your manual for full shut down start up process or maybe battery change.

If no gas flow then valve not opening someplace but finding valve and control are issue.

Valve should be close to tank and sensor usually under fridge.

Good luck!
__________________

__________________
Tony & Lori
1989 Country Coach Savannah SE
TQ60 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for advice on a 04 42' C15 Magna MileHiGuy Country Coach Owners Forum 26 02-02-2015 07:57 AM
Magna Shade effectiveness TXBart Entegra Owner's Forum 15 10-15-2014 01:06 AM
CC Magna Mozart Peralko Class A Motorhome Discussions 3 09-27-2014 01:50 PM
New to us, our 2005 Magna Steve n Jan Country Coach Owners Forum 4 07-01-2014 10:25 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.