RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-02-2007, 09:22 PM   #1
Member
 
Socal36's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Sep 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 39
Has anyone had issues with the analog gages not reading properly? I have had my gages replaced twice now with no luck.

Problem:
Trans temp reads cold all the time and Aladdin system says its 177-205 depending on driving.

Oil pressure reads very low all the time and Aladdin says my pressure is 40-65psi averages

Water temp reads pegged hot all the time and Aladdin says my motor is running at 180 degrees average.

It's been to Cummins here in San Diego and checked. Motor is good and they have replaced the gauges twice. My thing is when I drive at night I turn the Aladdin down so its hard to read. That blinding back light on the screen is murder on me. But it's a bit freaky seeing the gauges read that wrong... Any suggestions? Would love to goto a Monaco factory service center but no way I can get that much time off work lol.
__________________

__________________
Mike

2007 Diplomat PDQ 40
Socal36 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-02-2007, 09:22 PM   #2
Member
 
Socal36's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Sep 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 39
Has anyone had issues with the analog gages not reading properly? I have had my gages replaced twice now with no luck.

Problem:
Trans temp reads cold all the time and Aladdin system says its 177-205 depending on driving.

Oil pressure reads very low all the time and Aladdin says my pressure is 40-65psi averages

Water temp reads pegged hot all the time and Aladdin says my motor is running at 180 degrees average.

It's been to Cummins here in San Diego and checked. Motor is good and they have replaced the gauges twice. My thing is when I drive at night I turn the Aladdin down so its hard to read. That blinding back light on the screen is murder on me. But it's a bit freaky seeing the gauges read that wrong... Any suggestions? Would love to goto a Monaco factory service center but no way I can get that much time off work lol.
__________________

__________________
Mike

2007 Diplomat PDQ 40
Socal36 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 04:29 AM   #3
Member
 
Howard Leap's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Aug 2001
Location: The Woodlands, Tx
Posts: 99
Mike,

I posted a similar question a few months ago. The responses I got gave me some peace of mind. Perhaps it will help you also. The discussion can be found here.
__________________
Gladys and Howard Leap...Casper (pictured) and Charlie (BCs)
2007 Holiday Rambler Endeavor PDQ (The Border Collie Limo) towing a 2007 GMC Sierra Crew Cab 4X4
Howard Leap is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 12:35 PM   #4
Member
 
Socal36's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Sep 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 39
Wow, wonder why I couldnt find that in search.. O well ty for the link! Sucks we all have to deal with it but on the same hand totaly glad its not just mine!
__________________
Mike

2007 Diplomat PDQ 40
Socal36 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 12:53 PM   #5
Community Moderator
 
"007"'s Avatar


 
Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 29,902
After reading thru all them posts only one mentioned a "ground" problem to the gauges.
Thats what was wrong with my old gauge panel when I had a spinning MPH gauge and others read incorrectly.
__________________
98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans
VISIT the NEWMAR QUICK TIPS & EASYMODS 1 & 2
QUICK TIPS # 3
RV SYSTEMS & APPLIANCES & RECALLS --- TECH INFORMATION
"007" is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2007 Monaco Cayman XL (39PTD) Fuel sensor and gauge. joelsr Monaco Owner's Forum 12 09-08-2008 03:52 PM
2007 MADP Warrantee Issues Doc Mark Newmar Owner's Forum 52 12-27-2007 03:27 AM
2007 Vendor/ suggestions ISLAPP iRV2.com International Rally 56 05-20-2007 08:48 PM
temp gauge & fuel gauge indicators antlerz MH-General Discussions & Problems 9 02-16-2006 06:34 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×