RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-01-2007, 09:01 PM   #1
Senior Member
 
nutensteve's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2006
Location: Banning, CA.
Posts: 407
My coach has been sitting in an RV park for about 2 1/2 mos. I've been plugged into power the entire time. I was aware that the house batteries will charge while plugged in but the chassis batteries will not. I had to use the battery boost to start the coach and run the generator. I only ran it for about 10 minutes.....didn't want to annoy my neighbors. I hooked up a charger and fully charged both chassis batteries. When I turned on the battery disconnect all the clearance lights, tailights and dash lights started flashing. I had to turn off the battery disconnect to stop them. Has anyone else experienced this?....so much to learn...lol
__________________

__________________
2006 Monaco Diplomat PDQ
2005 GMC Crew Cab 4X4 Toad
2007 Mercury Mariner Hybrid 2nd Toad
nutensteve is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-01-2007, 09:01 PM   #2
Senior Member
 
nutensteve's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2006
Location: Banning, CA.
Posts: 407
My coach has been sitting in an RV park for about 2 1/2 mos. I've been plugged into power the entire time. I was aware that the house batteries will charge while plugged in but the chassis batteries will not. I had to use the battery boost to start the coach and run the generator. I only ran it for about 10 minutes.....didn't want to annoy my neighbors. I hooked up a charger and fully charged both chassis batteries. When I turned on the battery disconnect all the clearance lights, tailights and dash lights started flashing. I had to turn off the battery disconnect to stop them. Has anyone else experienced this?....so much to learn...lol
__________________

__________________
2006 Monaco Diplomat PDQ
2005 GMC Crew Cab 4X4 Toad
2007 Mercury Mariner Hybrid 2nd Toad
nutensteve is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2007, 06:20 AM   #3
Registered User
 
SacsTC's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2006
Location: Sacramento, CA.
Posts: 846
Nutensteve:
Haven't had the pleasure of totally running down my batteries so have not experienced the Flashing Lights syndrome you saw. I would think that it is simply the computer electronics resetting. How long did it continue before you hit the disconnect?
My chassis batts will deplete to the point that it will not start the engine in as little as 3 weeks. I took care of the problem with a Xantrex Echo Charge. It is only a 3 wire hook up to install and have had no problem since install. $100.00 cost total. PM me and I will tell you where I got it if you want to get one at the same place. You may find one for less, not sure about that.
SacsTC is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2007, 02:38 PM   #4
Senior Member
 
nutensteve's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2006
Location: Banning, CA.
Posts: 407
SacsTC,
You were correct about the electronics resetting. I left it on and everything stopped after about 3 minutes. I didn't leave the connect on long enough last time. Thank you very much.....always learning.
__________________
2006 Monaco Diplomat PDQ
2005 GMC Crew Cab 4X4 Toad
2007 Mercury Mariner Hybrid 2nd Toad
nutensteve is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chassis batteries jerry davis Alpine Coach Owner's Forum 65 02-02-2010 11:02 PM
Chassis Batteries ronharp Newmar Owner's Forum 2 03-31-2008 08:45 AM
Chassis Batteries saydiver Newmar Owner's Forum 6 02-08-2008 07:34 PM
Chassis Batteries Go Down Mikeso Winnebago Industries Owner's Forum 11 01-07-2008 06:54 AM
Chassis Batteries Jestme13 Freightliner Motorhome Chassis Forum 17 05-01-2007 04:41 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×