RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-01-2011, 11:20 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
HELP - Stuck: slideout and jacks not working

I have a 2011 Monaco Knight and for some strange reason the front road-side slide out and jacks will not work. They worked great the last 3 months, but have decided not to work now - AND we are 900 miles from home!

Can anyone help? I checked all the fuses I know about - all look good. Did not realize the slide-out and jacks were part of the same system. Is there a breaker that could be tripped someone "hidden" inside the motorhome?

Right now I get all lights flashing on the jack control module as well as a dead font slide-out.

I must be missing a breaker somewhere - but where? Any help is great appreciated as we are literally stuck (the jacks are down!) 900 miles from home.

Thank you.
__________________

YellowZonker is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-01-2011, 11:35 PM   #2
rex
Senior Member
 
rex's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jan 2001
Location: Foley, AL
Posts: 1,247
Check the basement doors under the slides to make sure they are closed and locked.

On some Monaco coaches, there is a switch on these doors that prevents the slide from moving if the door is not closed. Sometimes the switch looses its adjustment and fails to show the door is closed.

If the switch has removable spade type wiring connectors, disconnect them and connect them to an automotive fuse. This will make the circuitry appear that the door is closed and if that switch was the problem, then the slide should work.
__________________

__________________
Rex

2001 Monaco Diplomat 40' PDQ - 08 Honda CR-V
rex is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2011, 08:34 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 848
If the front road-side slide and jacks are both hydraulic, that could be the problem. It also could be that the hydraulic reservoir is low on fluid. Monaco wires fuses in-line, under the chassis, right near the hydraulic pump on many coaches.
rpasetto is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2011, 02:25 PM   #4
Senior Member
 
Monacoach's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,092
This could be an easy fix. Find the hydraulic pump and jiggle the cables while the other tries to operate the slide. Start with the thick black ground wire. Could be as simple as a corroded ground connection.
__________________
2008 Holiday Rambler Vacationer 340 Cummins
Monacoach is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2011, 10:44 AM   #5
Senior Member
 
bullydogs1's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 469
This may have the dreaded LCI jacks/hydraulic jack leak...

There is a swing switch breaker for this in the battery compartment which sits toward the rear on the left wall once you are in the battery compartment. ..Check there first and it may have to be reset. Hopefully the jack didn't fry itself because of the known leak issue like RV Ron's did...Check this breaker...then call LCI and get the hydraulic pump replaced...Monaco had a ton of these when the transition to Navistar occurred and they just used them...to our disadvantage.
__________________
Stuart and Stella Denning
2016 Entegra Aspire 42RBQ
3 Bullies and a Diesel Pusher
bullydogs1 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
jacks, slideout



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rexhall Rexair 1999-two slides and jacks bigsidster MH-General Discussions & Problems 6 07-16-2011 04:33 AM
slideout problem BobLin Newmar Owner's Forum 3 03-10-2011 10:47 AM
HWH Jacks not storing, panel not lit JRS 39K MH-General Discussions & Problems 3 10-12-2010 10:05 AM
hydraulic slideout failure carsonevy MH-General Discussions & Problems 4 03-01-2010 05:37 AM
Slideout Adjustment Big Bear Winnebago Industries Owner's Forum 1 07-29-2007 03:01 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×