RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-24-2010, 08:21 PM   #1
Junior Member
 
riverhouse's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Orange County, Calif
Posts: 15
Onan 7500.. clearing code's

Anyone...? Last week Generator (Onan 7500) after running about an hour, labored a little then shut down. Would not start back up and code 33 was blinking! Checked coolant level and was a little low in the reservior, filled to proper level. Held switch on STOP for one minute then started as usual. After a few minutes...shut down again, code 33 blinking again. Question is....do you have to clear the code. How do you do that? I tried shuting down all the Coach power for a couple minutes thinking it would clear, but keeps happinging and still shows code 33! The way it labors then stops and then having to hold the STOP for one minute for the purge makes me think its running out of fuel so I don't understand the code 33. In the mean time I think I will change the Fuel filter. Maybe bad filter! ANY THOUGHTS
__________________

__________________
2002 WINDSOR
riverhouse is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-25-2010, 08:37 PM   #2
Member
 
CoryP's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 79
Mine did the same thing and it turned out to be the water pump belt came off the pulley. I didn't know that until I took it in. The water pump is in the back down low behind a cover. I'm not sure how your's is mounted, but they had to remove my generator from the coach. It happened on my Fleetwood Excursion.
__________________

CoryP is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2010, 09:38 PM   #3
Senior Member
 
Downsizer's Avatar
Commercial Member
 
Monaco Owners Club
Join Date: Aug 2010
Location: Travelling the USA
Posts: 291
We had a similar problem.....checked everything and all seemed ok... oil was only a 1/2 qt low...... kept stalling, cranking - no start, etc....
Talked to Onan..... top off the oil level... been fine ever since.... seems there is a sensor in the oil pan to be sure it doesn't run with out oil... good idea!!! Anyway, since it only holds 3 qts total... 1/2 a qt was too low.....
hope this helps either today or in the future.....
__________________
Bernie & Karen https://www.RV-Insight.com
Full Timers - SD Tags - USA
2000 Monaco Windsor 38' Diesel Pusher w/Toyo 4WD
Downsizer is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 12:09 AM   #4
Junior Member
 
riverhouse's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Orange County, Calif
Posts: 15
Thanks CoryP.....will check that and let you know what I find.
__________________
2002 WINDSOR
riverhouse is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 12:11 AM   #5
Junior Member
 
riverhouse's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Orange County, Calif
Posts: 15
Thanks Downsizer....did not even think of maybe it being low oil! Will check that too and let you know if that was it.
__________________
2002 WINDSOR
riverhouse is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 06:58 AM   #6
Senior Member
 
RonaldNC's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Aug 2010
Location: Fuquay Varina, NC
Posts: 284
Are you sure it's really a code 33? If so, that indicates high temperature. What I suspect is that you are just seeing the first level fault code, which just indicates an abnormal condition. If you hit the stop button 3 times within 5 seconds, you will get the second level fault code.

I've attached the owners manual that might help you decode the problem.

Ron
Attached Files
File Type: pdf Cummins Onan 8K Diesel Generator Operator Manual.pdf (1.37 MB, 1349 views)
__________________

__________________
Ron in Fuquay Varina, NC
2009 Monaco Cayman 38 PKQ
KE7NJ
RonaldNC is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Onan 7500 code 24 hdeddie Class A Motorhome Discussions 1 12-20-2010 04:30 PM
Onan quite diesel 7500 shuts down 45 min bhfranklin iRV2.com General Discussion 8 12-07-2010 07:43 PM
Replacing the circuit breaker on an Onan 7500 Quiet Diesel Denali Monaco Owner's Forum 9 06-17-2010 11:27 AM
Onan 7500 problem Pusherpilot Monaco Owner's Forum 2 10-20-2009 10:13 PM
Onan 7500 GenSet - Maintainance?? H. Miller MH-General Discussions & Problems 3 04-17-2009 10:16 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×