RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Monaco Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-21-2019, 08:45 PM   #1
Junior Member
 
FCOKC's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2019
Location: Oklahoma City
Posts: 10
Slides don't work

Sorry if this has been beat to death but I'm out of idea's.
2003 Monaco Windsor, 2 slides main and bed room. Worked fine a week ago.
Neither slide will extend. No sign of power to either.
I have replaced all 4 house batteries, 4 relays and 2 fuses on slide circuit board.
Jumpered switches on bay doors.
I have turned the ignition switch off and on a number of times, it is in the off position,
I can't find anything else that is related to power the slide.
I'm trying to leave next Wed. so I have a little time.
Anyone else had same problem? Ant suggestions would be greatly appreciated.
TIA
Ken
__________________

__________________
Ken & Judi
2003 Monaco Windsor 40 PBD
FCOKC is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-21-2019, 10:23 PM   #2
Senior Member
 
Kiss4aFrog's Avatar


 
Join Date: Aug 2012
Location: WI 54016
Posts: 204
Just some basics.
Did you replace the batteries, relays and fuses and then have the problem or to try and cure the problem?
Do you have the levelers down?
Are the brakes on?
Have you tired it with the engine running?
__________________

__________________
2007 Fleetwood Providence 39V
Kiss4aFrog is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 07:50 AM   #3
Junior Member
 
FCOKC's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2019
Location: Oklahoma City
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Kiss4aFrog View Post
Just some basics.
Did you replace the batteries, relays and fuses and then have the problem or to try and cure the problem?
Do you have the levelers down?
Are the brakes on?
Have you tired it with the engine running?
Slide quit first , batteries etc.. was changed in sequence .
Batteries tested weak.
Air level , slides work on or off. Brake on . Slides don't work with engine running
__________________
Ken & Judi
2003 Monaco Windsor 40 PBD
FCOKC is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 10:11 AM   #4
Senior Member
 
Dynasty_09's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Oct 2011
Location: St-Colomban
Posts: 380
Are you sure the brake switch is working fine? I had this problem on my previous Cayman.
I had to cycle the parking brake more than once to make contact. After a while I had to change the switch. Worth a try...
__________________
Michel & Nicole
2009 Monaco Dynasty Yorkshire 45
(ISM 500HP, Scangauge D, Eeze tire TPMS, Working Truecenter) 20' trailer and a race car
Dynasty_09 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 10:32 AM   #5
Senior Member
 
zmotorsports's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Feb 2009
Location: Utah
Posts: 1,994
Check compartment door switches.
__________________
Mike & Chrystal/ 2011 Jeep JKUR
FMCA # F315002
Our 2003 Monaco Dynasty Mods/Repairs Thread
zmotorsports is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 10:54 AM   #6
Senior Member/RVM #90
 
MSHappyCampers's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2002
Location: Columbus, MS
Posts: 39,755
Quote:
Originally Posted by zmotorsports View Post
Check compartment door switches.
I would bet that this is your problem. The MH's in that era, like ours, had cargo bay doors that opened upward. The manufacturers put interlock switches on the doors that prevented the slideouts from moving with any door open.

Even if all the doors are closed, one of the switches could be defective or just need adjustment. You can take clip lead and bypass each switch, one at a time, trying the slides after each bypass.

Good luck, happy trails, and God bless!
__________________
Joe & Annette

2002 Monaco Windsor 40PBT, 2013 Honda CRV AWD
MSHappyCampers is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 03:53 PM   #7
Junior Member
 
FCOKC's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2019
Location: Oklahoma City
Posts: 10
OK here's the update
As stated I jumpered the bay door switches to bypass them so it wasn't that.
There is a white 8 pin plug that goes to the slide out circuit board. The red wire powers the slides, the connector was broke and not making contact.
When I pulled the plug the red wire fell out.
Thanks for all the ideas. Fixed ,slides working perfect!!
__________________
Ken & Judi
2003 Monaco Windsor 40 PBD
FCOKC is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 04:04 PM   #8
Senior Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Apr 2019
Location: fulltime
Posts: 455
test the motor solenoid my motor has 2
__________________
2006 winnebago adventurer 38t 2018 carry-on hawkline enclosed 8.5x20 2007 mini cooper convertible
robertkathy is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 05:16 PM   #9
Senior Member/RVM #90
 
MSHappyCampers's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2002
Location: Columbus, MS
Posts: 39,755
Quote:
Originally Posted by FCOKC View Post
OK here's the update
As stated I jumpered the bay door switches to bypass them so it wasn't that.
There is a white 8 pin plug that goes to the slide out circuit board. The red wire powers the slides, the connector was broke and not making contact.
When I pulled the plug the red wire fell out.
Thanks for all the ideas. Fixed ,slides working perfect!!
__________________
Joe & Annette

2002 Monaco Windsor 40PBT, 2013 Honda CRV AWD
MSHappyCampers is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 05:38 PM   #10
Senior Member
 
windsorbill's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2011
Location: CA
Posts: 2,463
Quote:
Originally Posted by FCOKC View Post
OK here's the update
As stated I jumpered the bay door switches to bypass them so it wasn't that.
There is a white 8 pin plug that goes to the slide out circuit board. The red wire powers the slides, the connector was broke and not making contact.
When I pulled the plug the red wire fell out.
Thanks for all the ideas. Fixed ,slides working perfect!!
Thanks for following up on your fix.
__________________

__________________
Bill & Brigitte
06 Windsor PRQ, Cummins 400 ISL
2014 Honda CRV
windsorbill is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slide



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003 Gulfstream Sun Voyager , Slides don't work and levelers stopped at same time LogansPapa Class A Motorhome Discussions 7 09-16-2013 08:50 PM
HWH jacks & slides don't work wagonmaster2 Winnebago Industries Owner's Forum 20 06-12-2012 05:51 PM
Slides don't work Alpine Road Warrior Alpine Coach Owner's Forum 8 08-17-2011 08:10 PM
slides-step don't work little help please FLYING BUTCH Monaco Owner's Forum 12 05-11-2011 01:20 PM
Slides don't work after running generator howie-2005 Monaco Owner's Forum 7 05-25-2010 04:46 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×