RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > POWER TRAIN GARAGE FORUMS > Navistar MaxxForce Engine Forum
Click Here to Login

Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-07-2017, 08:16 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 8
Maxxforce 7 ECM COMM Fail

Hi and thanks in advance for your help!

I have an Allegro Breeze 2012 with a Maxxforce7 engine. I just came back from Florida a few days ago and during my trip, this problem happened twice:

I'm on the road and then all of a sudden, the engine stops and the "check engine" light turns on, then i see this message: "ECM comm FAIL". I stay on the side of the road, trying to restart the engine and after 5 minutes or so, the light comes off and i'm able to go.

Could it just be a loose connector or the ECM box is screwed?

Thanks in advance!
__________________

ylacasse is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-08-2017, 12:32 PM   #2
Senior Member
 
VestaDave's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 679
If you are lucky it could be just a loose connection. A couple of years ago I experienced a loose connection between the turbo and the ECM. The fix that the Navistar dealer came up with was to hard wire it in place. We had the check engine light come on but the engine seemed to be running ok at the time. Good luck.
VestaDave is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ecm



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Workhorse R30 Engine Comm Fail ScoobyMike Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 7 01-01-2017 09:23 PM
Eng Comm Failure, Trans Comm Failure DaleR Monaco Owner's Forum 7 05-29-2015 03:35 PM
Trans Comm Err - Engine Comm Err - HELP tjshively Alpine Coach Owner's Forum 1 02-27-2015 07:47 PM
Won't start, engine comm failure,trans comm failure twincessna Monaco Owner's Forum 7 12-08-2011 09:50 PM
Won't start, engine comm failure, trans comm failure twincessna Cummins Engines 3 12-06-2011 06:30 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.