Go Back   iRV2 Forums > POWER TRAIN GARAGE FORUMS > Cummins Engines
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-23-2015, 07:24 PM   #1
Senior Member
 
slemnah's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 844
2007 600HP ISX stalled after start, now won't start

A friend has a 2007 CC Magna with the 600HP ISX Cummins engine. He started the MH and the engine ran for a few seconds and shut off. Now it cranks but won't start. He replaced the fuel filters even though they were full of fuel, the check engine light comes on in the dash and the fuel pump makes noise when the key is turned on. The Silverleaf shows a code 94 (low fuel pressure). Has anyone run into this? He has a Cummins tech coming to look at it tomorrow, just trying to give him some ideas before he gets there.
Steve
__________________

__________________
slemnah is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-24-2015, 02:34 AM   #2
Junior Member
 
Duarte 5's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 12
Just because the fuel pump is running doesn't mean it's making pressure, right after key on when the pump starts to run you should b able to hear a change in the sound. If you don't either the electric pump went bad or there is a restriction in the supply line from the tank to the pump. I replaced a electric pump on a isx two days ago, pump ran but wouldn't build pressure to start motor.


Sent from my iPhone using iRV2 - RV Forum
__________________

__________________
Duarte 5 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2015, 09:06 AM   #3
Senior Member
 
slemnah's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 844
He's found out that it was. The lift pump that went bad and is waiting for the part.
Steve
__________________
slemnah is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard cold start mystery CAT Lover Caterpillar Engine Forum 31 01-11-2015 11:32 AM
Diesel generator hard to start Dippelj Class A Motorhome Discussions 13 06-25-2014 09:53 PM
Monaco Diplomat stalled while driving (Cummins ISC) FLNavyVet Cummins Engines 4 05-02-2014 05:52 PM
1999 Diesel Adventurer Won't Start Finious Winnebago Industries Owner's Forum 5 02-25-2014 01:03 PM
Quiet Portable Inverter Generator with Remote Start iMaki Travel Trailer Discussion 6 01-31-2014 09:02 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.