RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > POWER TRAIN GARAGE FORUMS > Cummins Engines
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-15-2017, 09:28 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 21
98 holiday rambler endeavor slow.

I have a 98 holiday rambler endeavor 5.9 Cummins Allison 6speed 29000 miles won't run over 55mph and very slow takeoff?
__________________

42pete is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-15-2017, 10:52 PM   #2
Senior Member
 
John Jones's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Oregon
Posts: 549
Fuel filters? When was the last time they were changed?
__________________

John Jones is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2017, 07:59 AM   #3
Senior Member
 
mackwrench's Avatar
 
American Coach Owners Club
Join Date: Apr 2016
Location: North Florida
Posts: 1,604
Quote:
Originally Posted by 42pete View Post
I have a 98 holiday rambler endeavor 5.9 Cummins Allison 6speed 29000 miles won't run over 55mph and very slow takeoff?
When was engine last serviced? Does it smoke at all?

As posted, fuel filters are 1st, other maintenance item like air filter....

Air intake or exhaust restriction

If filters are very recent, look for charge air hose leak, missing or broken CAC clamps as low turbo boost can be issue...
__________________
1999 American Eagle
ASE med/heavy certified technician
ASE advanced diesel certified
mackwrench is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2017, 12:02 PM   #4
Senior Member
 
Volunteer's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Anywhere This Fulltimer Parks
Posts: 140
42pete, I had virtually the same problem with my Cummins 5.9. You can see a bunch of good info at my recent post:

Urgent Question Needs Urgent Answer

An easy starting place, based on my problems, is to carefully look for any disconnect between your radiator area and intake manifold. You also might want to take a good look where the exhaust manifold bolts up to the head. You would be looking for bent bolts and/or black exhaust residue.

My sincere hope is that you will have something easy and cheap to fix.
Volunteer is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
holiday rambler



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Endeavor :: 2002 Holiday Rambler Endeavor 40PWD Acroboy iRV2 Owners Registry 0 02-28-2017 08:06 PM
Holiday Rambler Endeavor 38PDD :: 2005 Holiday Rambler 38PDD Ominous Z06 iRV2 Owners Registry 1 12-12-2016 10:11 PM
Holiday Rambler Arista :: 2016 Holiday Rambler Arista pequeajim iRV2 Owners Registry 0 10-19-2016 12:18 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×