RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE CHASSIS CLUB FORUMS > Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-03-2019, 09:17 PM   #1
Member


 
Join Date: Nov 2018
Location: Fulda, MN
Posts: 34
Blog Entries: 1
7.4 Fuel Injectors Bad

Two years ago the wife and I traveled from Minnesota to Montgomery, AL. for the Red Power Roundup. The trip down was fine. On Sunday morning when we went to leave the engine just didn't sound right and had low power. I figured if I got it out on the road it would do ok. Long story short we made it to Demopolis and decided we could not get back the way it was running. Eventually we found a shop to look at it and concluded the injectors were bad. Upon removing them it was found that the fuel rail had rust like deposits in it and had plugged the injectors. Judging by the amount of fuel it was using I would say they were pretty much stuck open. Any ideas why this would happen while sitting for three days? I had owned it for three years at this point after sitting for 3-4 years unused.
__________________

David 70 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-04-2019, 04:49 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: MN
Posts: 26
I've seen that happen once, when a partially clogged fuel filter tore through and released a bunch of sediment into the rail and thus the injectors. All eight clogged.

Failing that, or failing some great jolt that banged loose some of those rail rust deposits, injectors usually fail individually, not en masse.

Two years ago? Something's making you question this now?
__________________

__________________
------------------------------------

1993 Rockwood 28' Class C - Ford E-350 7.5L
Bobby F is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2019, 07:04 PM   #3
Member


 
Join Date: Nov 2018
Location: Fulda, MN
Posts: 34
Blog Entries: 1
I'm fairly new to this and didn't think of asking until now. The unit ran fine all the way down and after sitting for 4 days it acted up. I made it 30 or so miles and changed the fuel filter and there was nothing in it
David 70 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2019, 06:59 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Seattle,WA/HB,CA./Fujieda-Japan
Posts: 435
This a TBI 7.4L?


If so, check the coolant sensor/s.
__________________
1994 Southwind Storm 28ft 7.4L TBI P-30
60,976 miles and counting...as of 07/12/2019
VIN#1GBJP37N4R3314754
udidwht is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fuel



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Good SAM...Bad Sam Bad Bad Bad! STLNLUV iRV2.com General Discussion 43 12-17-2018 08:49 AM
Bad, bad, bad - bad vibrations.... Doc Vegas Ford Motorhome Chassis Forum 21 11-30-2014 06:56 PM
40' damon ultrasport fuel injectors kevinkate Class A Motorhome Discussions 4 04-17-2011 07:07 PM
ATF in the fuel for clean injectors? Birddog Pilot Alpine Coach Owner's Forum 3 11-16-2010 08:51 AM
Only 14000 miles and no Dash Air and Bad Injectors SocalHodaka Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 2 08-24-2008 12:21 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×