RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE CHASSIS CLUB FORUMS > Ford Motorhome Chassis Forum
Click Here to Login

Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-19-2015, 07:37 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 2
No power to chassis

I have an '01 Georgie Boy Cruise Master. Was doing some work on it recently, had a trickle charger hooked up to the auxiliary batteries. Forgot about that, hooked it to shore power to get power to an outlet. Not sure if that caused my issue, but I ended up with no power to the dash. 12 volt system seems fine. All batteries test ok. Couple of random things that occurred while poking around (am not good with electrical issues - no strategy to my investigation). Thought I would fire up generator to see if that helped - at first, just got that same clicking sound you get when you try to start anything that doesn't have enough juice. While using 12 volt tester (lights up when power present), had very faint light when testing 60 amp fuse 14 of power distribution box. Then I disconnected an auxiliary battery cable and reconnected. Got a spark, then my levelers started to retract (must have bumped manual retract button while inside). Turned off levelers, tried generator again and it started. But no power to dash still. Checked power distribution box, don't seem to have any power there on #14 now. Not sure what to think, looking for suggestions before arranging for someone to come out.
__________________

dgrover is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-19-2015, 07:49 AM   #2
Senior Member
 
grtharris's Avatar


 
Winnebago Owners Club
Join Date: Apr 2003
Location: Skiatook, OK
Posts: 2,393
dgrover, do you have a battery disconnect switch that may have been bumped?
__________________

__________________
Grant & Pat
2014 Adventurer 35P
2012 Jeep Wrangler Rubicon
grtharris is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 09:15 AM   #3
Senior Member
 
Monacoach's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,080
Remove all battery cables clean, reattach and come back and tell us everything is working again
__________________
2008 Holiday Rambler Vacationer 340 Cummins
Monacoach is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 04:31 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 2
All is good

Must have bumped something even though I thought I was careful. Went back and tightened everything up and it fired up. Sort of feel silly that I didn't do that first - but much relieved that I don't need a tow or get a repair bill!
Doug
dgrover is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
chassis, power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Switching Power Sources on an 85 Mallard wolf_7669 Vintage RV's 4 10-28-2014 02:16 PM
Chassis battery not charging on shore power JWLSC Fleetwood Owner's Forum 36 08-18-2014 04:00 PM
Chassis power Garyj Palazzo Motorhomes 12 04-17-2014 09:06 AM
House and Chassis Batteries Dead in 9 Days ProjectPro Class A Motorhome Discussions 12 03-30-2014 08:16 PM
Chassis battery not being charged on shore power RetiredBob Newmar Owner's Forum 7 02-07-2014 12:11 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.