RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE CHASSIS CLUB FORUMS > Spartan Motorhome Chassis Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-14-2008, 05:13 PM   #1
KIX
Senior Member
 
KIX's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Augustine, FL
Posts: 3,595
On a weekend trip the tach (and only the tach) quit working. The needle would "quiver" around 1500 rpm and any engine speed. Sometimes it would "pulse" between about 1200 and 1800 at aboutte same frequency as a blinker but no blinkers would be turned on. Then it finally started working correctly for a little while. Now it's stopped working again. I feel certain it's an electrical issue.
I checked the tach connection at the dash and it seems okay. Wiggling the connection didn't seem to have any effect so I am asuming the problem is somewhere else. Anyone have any idea were the problem could be?
'02 Spartan chassis with Cummins 350 ISC. All constructive thoughts will be appreciated.
__________________

__________________
KIX
'02 Ultimate Advantage 40J Spartan MM - Cummins ISC
2013 Jeep Rubicon JK Unlimited
KIX is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-14-2008, 05:13 PM   #2
KIX
Senior Member
 
KIX's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Augustine, FL
Posts: 3,595
On a weekend trip the tach (and only the tach) quit working. The needle would "quiver" around 1500 rpm and any engine speed. Sometimes it would "pulse" between about 1200 and 1800 at aboutte same frequency as a blinker but no blinkers would be turned on. Then it finally started working correctly for a little while. Now it's stopped working again. I feel certain it's an electrical issue.
I checked the tach connection at the dash and it seems okay. Wiggling the connection didn't seem to have any effect so I am asuming the problem is somewhere else. Anyone have any idea were the problem could be?
'02 Spartan chassis with Cummins 350 ISC. All constructive thoughts will be appreciated.
__________________

__________________
KIX
'02 Ultimate Advantage 40J Spartan MM - Cummins ISC
2013 Jeep Rubicon JK Unlimited
KIX is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2008, 06:00 AM   #3
KIX
Senior Member
 
KIX's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: St. Augustine, FL
Posts: 3,595
Problem resolved. It was the tach itself. Spartan tech sefvice helped in identifying the culprit.
__________________
KIX
'02 Ultimate Advantage 40J Spartan MM - Cummins ISC
2013 Jeep Rubicon JK Unlimited
KIX is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UPDATE Tach Problem KIX Winnebago Industries Owner's Forum 3 12-21-2008 07:32 AM
Tach Problem KIX Winnebago Industries Owner's Forum 3 12-15-2008 04:23 PM
tach acting up PaulC Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 7 09-06-2008 03:06 AM
Tach not working Noleman Alpine Coach Owner's Forum 4 09-04-2008 04:15 AM
What does your tach say? fun time Winnebago Industries Owner's Forum 11 03-23-2006 11:35 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×